Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: A Home Far Away – bezkonkurenční odysea

Novinky, Radovan Blažek

Nové RPG by mohlo znamenat radost, že se tento žánr nechystá vyhynout, ta však poněkud povadne v okamžiku, kdy zjistíme, že se nepříliš liší od ostatních.

Článek

Pokud se o tuto oblast trochu hlouběji zajímáte, asi vám nebude program zvaný RPG Maker neznámý. Jedná se o vývojové prostředí, které i méně zkušeným herním vývojářům umožňuje vytvářet příběhy dle svého gusta. To však znamená i jisté problémy: takto stvořené tituly se sobě nápadně podobají a nutno si přiznat, že to, co v roce 2003 vypadalo docela dobře, už dnes nezadržitelně zastarává.

Bohužel toto všechno lze vztáhnout i na tuto hru. Obehraný příběh už snad nikoho nemůže zaujmout, souboje jsou poněkud těžkopádné a většina rozhovorů vypadá, jako byste se bavili s „plechovou hubou“ u telefonního operátora. Jediným kladem tak zůstává dlouhá herní doba, která by se měla pohybovat okolo sedmi hodin. Ovšem ruku na srdce, jen málokdo bude mít sílu toto číslo ověřovat v praxi. Zvlášť když se většina vašeho putování bude odbývat plněním bezvýznamných úkolů, proti kterým je nakupování v samoobsluze něco jako let na měsíc.

Takže komu lze takový výtvor doporučit? Fanoušci žánru asi mají jiné představy o kvalitě, tedy pokud nejsou obskurními sběrateli produktů RPG Makeru. Ovšem pokud vás tento typ herní zábavy ještě nepoznamenal, může to být zajímavý úvod a příjemně strávené odpoledne.

DOWNLOAD, homepage, 26 MB, 6/10

Reklama

Související články

Videohra Lost City of Z – výlet do přírody

Nebudou to ovšem české luhy a háje, nýbrž rovnou povodí Amazonky v celé své kráse a monumentálnosti. Když se zde ztratíte, najít cestu zpátky není jen tak.

Výběr článků

Načítám