Hlavní obsah

HRA: TORCS - kvalitní simulátor

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

The Open Racin Car Simulator je mezi freewarovými hrami výjimečný hned v několika aspektech. Nejen, že je jeho velikost o řád větší, než jsme zvyklí, ale také grafika a fyzika vozu by před pár lety obstály i v konkurenci tvořené komerčními hrami.

Článek

Těší mě, že tentokrát nemusím povídat o žádném příběhu, protože zde jednoduše sednete do auta a závodíte. Jezdí se s americkými závodními speciály, ale zdá se mi, že je prakticky jedno, jaký si vyberete, protože tím změníte akorát vzhled.

Fyzika je zde docela obstojná. Nejdříve jsem měl strach, aby se ze hry nestaly "závody vznášedel", ale naštěstí ne, i když se mi zdá, že auta se dostávají do smyku častěji, než je zdrávo.

Zahrát si můžete i proti protivníkům a je potěšitelné, že se chovají skoro jako živí. Nesetkáte se tedy s tím, aby se seřadili za sebe a upalovali konstantní rychlostí, ale navzájem se mezi sebou přetlačují, bourají, prostě dělají chyby.

Dalším plusem je i výběr tratí. Ty se dělí na dvě hlavní skupiny, prosté ovály a členitější tratě. Těch je na výběr zhruba desítka, což je více než dostatečné.

Herní módy jsou klasické: počínaje rychlým závodem, až po šampionát. Prostě ať se to vezme z jakéhokoli úhlu, je TORCS velice kvalitní simulátor, který by žádný milovník motoristického sportu neměl minout.

DOWNLOAD, homepage, 41 MB, 9/10

Reklama

Související články

HRA: Super Kario - Mario 3D

Další klon Maria je tady, tentokrát se jedná o jeho přesnou kopii převedenou do trojrozměrného prostoru. Tedy alespoň to tak vypadá, ale realita je trochu...

HRA: Mouse - myš na útěku

Jak vypadá absolutně nezávislá a naprosto amatérská hra se můžete podívat v dnešním článku. Seznámíme vás v něm s hrou Mouse, která vznikla při hodinách...

HRA: UniBall - vesmírný hokej

S akčními hrami po internetu se v poslední době doslova roztrhl pytel. Dříve jsme uvedli nenáročnou střílečku, teď je to pro změnu hokej, který hrajete...

Výběr článků

Načítám