Hlavní obsah

HRA: Sudoku King - Sudoku v nekonečně variantách

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počítačových zpracování populární číslové hry existuje hned několik, tato nad ostatními vyniká hlavně svou jednoduchostí a hlavně pak nevyčerpatelnou zásobou nových rébusů.

Článek

Jednoduchost je opravdu patrná - žádné zbytečné ozdoby nebo grafika, pouze jedno okno s jednaosmdesáti čtverci a samozřejmě čísla. Ještě lepší je ale fakt, že nemusíte nikam nic instalovat. Stačí jen spustit malý soubor, který si například můžete uložit na USB klíčenku, a můžete hrát na libovolném počítači, k němuž se dostanete.

Následující odstavec nechť přeskočí všichni, kteří kdy o Sudoku slyšeli. Bude totiž popisovat jeho hlavní princip: musíte doplnit zbývající čísla tak, aby v každém řádku, sloupci a čtverci 3 x 3 bylo každé číslo pouze jednou.

Na to bude ostatně dohlížet sám počítač, který číslici červeně zvýrazní, pokud bude umístěna v rozporu s pravidly. A nyní to nejlepší: počet rébusů, které můžete luštit, prakticky není omezen - program generuje stále nové a nové a na vás je, abyste zvolili jednu ze čtyř úrovní obtížnosti.

DOWNLOAD, homepage, 50 KB, 8/10

Reklama

Související články

HRA: Pluto Strikes Back - pomsta zhrzené planety

Může se to zdát neuvěřitelné, ale vyškrtnutí Pluta ze seznamu planet se odrazilo i na herní scéně. Máte tak jedinečnou možnost vžít se do role malé (a bývalé)...

HRA: Samurai Colossus - staňte se gladiátorem!

Jste sami uprostřed obrovské arény. Chvíli se nic neděje, ale slyšíte, jak se k vám začnou blížit cizí jednotky. Musíte je zničit - všechny, chcete-li přežít.

HRA: Click Beat - máte rytmus?

Posloucháte rádi hudbu? A klepete při tom do rytmu? A nejste při tom náhodou úplně vedle? Na to vám zodpoví dnešní velice originální hudební hra.

Výběr článků

Načítám