Hlavní obsah

HRA: Space Merchant Conquerors - život ve vesmíru

Novinky, Ondřej Pohl

Láká vás mít vlastní kosmickou loď, toulat se s ní vesmírem, bojovat s nepřáteli, obchodovat s cizími rasami a neustále přitom poznávat něco nového a netušeného. Hra Space Merchant Conquerors vám to dopřeje vrchovatou měrou.

Článek

Je až k nevíře, jak kvalitní kousky mohou ze soutěže Becherovka Game vzejít. Poté, co byl odstraněn limit pro maximální možnou velikost hry zavedením speciální kategorie XXL je opravdu na co se dívat a hlavně hrát.

Už samotné intro vypadá k světu. Sestává se sice jen z pár statických obrázků a textu, ale dozvíte se v něm, že lidstvu se během několika příštích století podaří kolonizovat blízký vesmír. V něm se rozvine čilý obchodní ruch, ale také kriminalita, pirátství - zkrátka všechny neřesti, jaké známe z dnešního pozemského světa, jen v trochu větším měřítku.

Jako mladý pilot se záhy po svém výcviku přidáte k jedné ze tří korporací ovládající vesmír a začnete plnit její úkoly. První mise je výcviková, naučíte se ovládat loď a některé základní manévry a ní. I když je to celkem jednoduché, doporučuji úvod nepřeskakovat, protože by vám unikly některé podstatné finty.

Poté se vrátíte na základnu, kde už na vás čeká jeden z mnoha rozmanitých úkolů. Nebudu vám je prozrazovat, abych vás nepřipravil o radost ze hry, ale pouze naznačím, že jejich řešení je jen a jen na vás, stejně tak jako rozhodnutí, jestli problémy řešit smírně a vyjednáváním nebo se přiklonit k násilí.

Grafika je jedním slovem úchvatná. Sice se toho na obrazovce moc neděje, ale ty výhledy na jednotlivé planety anebo na vesmírné stanice jsou opravdu nádherné, že někdy i zapomenete hrát a jen se tak kocháte. Určitě se kvůli nim vyplatí přetrpět krapánek větší instalační soubor.

Space Merchant Conquerors jsou zaslouženým vítězem letošní Becherovka Game a zároveň hezkou tečkou za rokem, v němž jsme se setkávali nad hrami zdarma. Do dalšího roku vám tedy za sebe i celou redakci Novinek.cz přeji jen to nejlepší a spoustu zasloužené a dobré zábavy.

Kompletní výsledky Becherovka Game 2005 najdete zde.

DOWNLOAD, homepage, 44 MB, 10/10

Reklama

Související články

HRA: Santa Cruise - zběsilá jízda na saních

Jak se lépe naladit do vánoční pohody, než si zahrát něco s jejich tématikou? Třeba nasednout do saní, letět po obloze a postarat se, aby všichni dostali...

HRA: Northpole Showdown - zachraňte Vánoce!

Vánoce jsou v ohrožení! Pomozte Santovi porazit všechny zlé roboty, kteří napadli jeho dílnu na dárky a ohrožují tak štěstí miliónů dětí po celém světě.

Výběr článků

Načítám