Hlavní obsah

HRA: Pexeso - najdi dva stejné

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všichni to známe, protože jsme to dělávali v dětství. Mám na mysli hraní Pexesa, jedné z nesmrtelných deskových legend.

Článek

Princip této hry je doufám naprosto všem jasný. Co by taky mohlo být složitého na tom, zapamatovat si pozice různých obrázků a pak se snažit vyhledat vždy dva stejné na kartičkách se stejným rubem.

Zajímavější bude spíše si něco povědět o původu slova označujícím tuto hru. Ačkoli se zdá být velmi cizokrajné, opak je pravdou - jedná se o typicky českou záležitost vzniklou zkomolením slovního spojení PEKelně SE SOustřeď.

V balíčku, který si můžete stáhnout z níže uvedené adresy najdete celkem tři spustitelné soubory - obsah je totožný a liší se pouze obrázky na kartičkách. V jednom najdete faunu, v druhém postavičky ze South Parku a v posledním hráče NBA. Jako plus lze vidět fakt, že se při klikání na kartičky objevují jména vyobrazených zvířat nebo lidí, takže vaše ratolest (a případně i vy) se může lecčemu přiučit. Za nevýhodu pak můžeme považovat nutnost ručního počítání bodů v případě hry více lidí.

DOWNLOAD, homepage, 4 MB, 4/10

Reklama

Související články

HRA: Satan Sam - ďáblem z povolání

Jste chtiví po nějaké pořádné plošinovce? Rozsáhlé, se spoustou zbraní, nepřátel a levelů? A nevadilo by vám přitom, že byste hráli za ty špatné? Pak přistupte...

HRA: Mu-cade - zůstat ve hře

Udržet se na svém místě bývá pro mnohé velmi obtížný úkol. Velice často se totiž stává, že do vás někdo žduchne zrovna ve chvíli, kdy to nejméně čekáte...

Výběr článků

Načítám