Hlavní obsah

HRA: Assault at Wounded Ankle - za práva indiánů

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V počítačových střílečkách obvykle za něco bojujete, případně chráníte zemi před nezvanými hosty z vesmíru. Co takhle si tedy vyzkoušet, jaké to je být Indiánem bránícím svou zemi před kolonisty?

Článek

Píše se rok 1867 a v Montaně útočí sedmá kavalérie na indiánskou osadu Wounded Ankle, aby z ní vydobyla velice zajímavou zbraň, která může zásadně ovlivnit průběh a výsledek bojů.

A právě tuto zbraň ovládáte vy a s její pomocí se snažíte čelit nájezdům bílých kolonistů. Je to jakýsi mezistupeň mezi katapultem a kulometem - dřevěná konstrukce, u níž se točí klikou a ona následně vystřeluje projektily.

A to je celý obsah hry. Pozorně sledujete zelené pahorky a když se po nich začne blížit chlápek v modré uniformě, uděláte prásk, prásk, prásk (ano, přesně třikrát) a on se skácí k zemi. Daleko působivěji jeho pád vypadá z výšky koňského sedla, působí docela realisticky a pro milovníky koní i hrůzně.

K dispozici máte celkem čtyři sta padesát nábojů a jednu lékárničku (mezerník). Cílem hry bude asi sejmout co nejvíce vojáků s daným počtem nábojů, se svým výsledkem se nám pak můžete pochlubit v diskusi pod článkem.

Takže pokud si chcete vyzkoušet, jaké to je postavit se americko-britské výbojnosti a rozpínavosti už v jejím počátku, máte jedinečnou možnost.

DOWNLOAD, homepage, 10 MB, 6/10

Reklama

Související články

HRA: XTet - erotický Tetris

Už pořádně dlouho jsme tady neměli žádnou napodobeninu Tetrisu, protože jedna vypadá stejně jako druhá a všechny dohromady začínají nudit. Tato varianta...

HRA: YOOLines - logika s kuličkami

Pokud nevyžadujete od hry zběsilou akci nebo potoky krve a stačí vám poklidné klikání myší proložené dlouhým a úporným přemýšlením, pak je pro vás dnešní...

HRA: Volley - jen si tak trochu pinknout

Léto je ještě daleko, ale už teď se do něj můžete přenést prostřednictvím simulace plážové odbíjené. Dva hráči, síť a balón - to vše stačí na hodiny kvalitní...

Výběr článků

Načítám