Hlavní obsah

HRA: Light Driver 2 - jezdíme bezpečně

Novinky, Ondřej Pohl

Automobilových simulací bývá mezi freewarovými hrami jako šafránu, a proto je třeba vzít za vděk i méně kvalitními. Light Driver je typicky reklamní hrou, kterou si zaplatil výrobce autožárovek, aby vám dokázal, jak je dobré v noci svítit.

Foto: Martin Tlustý

Písničkář Alasdair Bouch, pocházející z Londýna, je na Mělnicku již dobře zaveden. V Kralupech, Veltrusech i na Mělníku vystupoval již nejednou.

Článek

Možná vám připadá, že už jste někde podobnou hru viděli a máte pravdu. Jedná se totiž o její druhé pokračování a vylepšení abyste skutečně s lupou v ruce hledali. Nicméně hra je tady, tak se na ni pojďme podívat.

Jak už jsem řekl v úvodu, hru sponzoruje výrobce autožárovek, čemuž odpovídá i celý námět hry: vracíte se v pátek pozdě večer domů a spěcháte. Nevím od kdy, ale najednou vypadají německé silnice hůře, než ty naše - všude se válejí větve, kameny, díry, výmoly a co chvíli vás čeká zúžení.

Musíte jet samozřejmě co nejrychleji, ale taky bezpečně, protože když počet nárazů překročí únosnou mez, auto je zničeno, což znamená Game Over a cestu zpátky na začátek úrovně. Naštěstí se však na cestě nacházejí loga výrobce zmíněných žárovek, jejichž sebrání dramaticky navýší svítivost a dohled, což i umožní zvýšit rychlost. Geniální.

V případě, že lačníte po nějaké závodní hře, anebo se právě nudíte, pak by pro vás mohl být Light Driver dobrou volbou. Je však nutné počítat s tím, že nevydrží příliš dlouho, ostatně, jezdit v noci je docela únavné.

DOWNLOAD, homepage, 6.4 MB, 6/10

Reklama

Související články

HRA: Junior Bowlang - něco pro děti

Nebudeme si nic nalhávat, dnešní hra je určena dětem a docela silně pochybuji, že zaujme i někoho odrostlejšího. Pokud tedy potřebujete nějak zabavit svou...

HRA: Seiklus - ponořte se do světa fantazie

U některých titulů váhám, zda-li je ještě možné označit za hry, nebo už za umělecká díla. Seiklus je jedním z nich - zaujme jen úzkou skupinku hráčů, ale koho...

Výběr článků

Načítám