Hlavní obsah

HRA: Jetpack - Solar Crisis - střílečka jak má být

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud si podle úvodu a několika obrázků uděláte představu o tom, že tato hra je jen další tuctovou vesmírnou střílečkou, pak se mýlíte. Na rozdíl od spousty dalších disponuje i strategickými prvky, a právě proto je její hraní tak zábavné a vzrušující.

Foto: Jiří Bárta

Ostravský Klub Atlantik

Článek

Příběh opravdu není nutné nějak rozpitvávat, naši sluneční soustavu napadli mimozemšťané a vy se jim postavíte na všech jejich planetách. Začínáte samozřejmě na Merkuru, nenavštívíte však samotnou Zemi, ale Měsíc.

To, co však dělá hru tak zábavnou a hratelnou, je její strategický prvek. Jednoduše nepálíte kolem sebe na všechno co se hýbe, ale musíte být opatrní, abyste si nepoškodili suroviny nezbytné pro výrobu vaší rakety.

Ano, ve hře budeme sestavovat raketu. Nejdříve stačí sesbírat všechny její části a snést je na jedno místo. Pak ale nastane ta horší fáze, při níž do nově sestavené rakety musíte nasbírat dostatek paliva, které se snáší jako balíčky v pravidelných intervalech z oblohy. Problém je ovšem v tom, že na herní obrazovce nejste sami a neustále na vás nalétávájí hejna mimozemšťanů, které musíte samozřejmě postřílet. Ovšem pokud zasáhnete balíček s palivem (ale i kterýkoli jiný bonus), tak vybuchne, což je sice efektní, ale k cíli to nevede.

Abyste to neměli tak složité, z nebe padají krom nezbytného vybavení rakety i jiné bonusy. Některé fungují jako štíty, jiné zase zničí vše na obrazovce a tak podobně. Možná jsem nezmínil jeden důležitý aspekt a tím je přehřívání zbraní. Pokud budete pálit příliš dlouho a moc intenzivně, kadence laseru klesne po chvíli na minimum, načež je vhodné dát mu chvíli klidu, aby se znovu nabil.

Když k tomu přičteme i povedenou grafiku, z níž hezky poznáte rozdíly mezi jednotlivými planetami, pak před sebou máme střílečku, která je sice vesmírná, ale rozhodně ne tuctová a nudná.

DOWNLOAD, homepage, 2.7 MB, 8/10

Reklama

Související články

HRA: Legend of Shadow - návrat klasiky

Čas od času nezaškodí vrátit se do dob, kdy ještě Windows nebyly operačním systémem a kdy jste nepotřebovali 3GHz procesor k tomu, abyste se mohli u her dobře...

HRA: Gusanos - akční červi pro dva

Pokud máte náladu na něco akčnějšího a máte po ruce spoluhráče, pak byste si rozhodně neměli nechat ujít akčnější klon Wormsů s názvem Gusanos. Krom toho,...

HRA: Castlevania Quest - cesta do pravěku

Dnes tady máme jednu opravdu starou předělávku, konkrétně celých osmnáct let uplynulo od doby, kdy originál této hry poprvé spatřil světlo světa....

Výběr článků

Načítám