Hlavní obsah

HRA: FlightGear - vzhůru k nebesům

Novinky, Ondřej Pohl

Pokud se vám neustále zdá, že hry zde se objevující jsou jednoduché ba až primitivní a vydrží vás bavit pouze pár minut, pak dnes změníte názor. Máme tu totiž 135 MB velký letecký simulátor špičkové kvality, který se plně vyrovná komerčním projektům.

Článek

Hráči podobných titulů (za komerční sféru jmenujme například Microsoft Flight Simulator) často bývají považováni za podivíny, které předčí už jen hráči vlakových simulátorů. Při jejich zábavě s nestřílí, neteče krev a často se celé dlouhé minuty na obrazovce ani nic nepohne.

Snaží se totiž co nejvíce přiblížit pilotům dopravních letadel. Předtím, než vzlétnou, dlouze komunikují s řídící věží studují předpovědi počasí, letový koridor, aby pak jejich let proběhl bez sebemenších problémů.

Tohle všechno a mnohem více na vás ve FlightGear čeká. A tentokrát se nejedná jen o jakousi napodobeninu, kde by stačilo naučit se pár činností - srovnávání s komerčními tituly tak není prázdným sloganem. A kupodivu nijak neutrpěla ani grafika.

Jak je to všechno možné? Open source - to je to zaklínadlo, které povyšuje FlightGear nad moře průměrných a šedých freewarových her jednoho autora nebo malých amatérských týmů. Mohl bych se rozepisovat o tom, kolik ve hře najdete různých letadel nebo prostředí, ale bylo by to zbytečné, protože zítra jich bude ještě víc.

Možná, že jste vždy chtěli vyzkoušet nějaký ten pořádný letecký simulátor, ale báli jste se zaplatit tolik peněz za něco, o čem ani nevíte, jestli vás to bude bavit. FligtGear je skvělá volba, jak se s tímto mimořádným žánrem seznámit blíže.

DOWNLOAD, homepage, 135 MB, 10/10

Reklama

Související články

HRA: Taleban Attack - bojujte s teroristy

Vzhledem k dnešnímu datu ani nelze jinak. Ano, i na motivy teroristických útoků z 11. září 2001 vznikla počítačová hra. Vše se samozřejmě točí okolo letadla,...

HRA: Froggy Ribbit - hop a skok přes dálnici

Být žábou není žádná zábava. Zvláště, pokud mezi vámi a oblíbeným rybníkem vyroste dálnice. To jde pak doslova o život a skákání mezi rychle jedoucími auty...

HRA: Math-a-Maze - hrajeme si s čísly

Matematika je pro mnohé nudný předmět, tato hra se vás však bude snažit přesvědčit o opaku. Lze ji doporučit školním dětem na procvičení, vyšší obtížnosti...

Výběr článků

Načítám