Hlavní obsah

HRA: Contra World Challenge - jako za starých časů

Novinky, Ondřej Pohl

Chcete si zavzpomínat na přelom osmdesátých a devadesátých let, který byl zlatou érou akčních plošinovek? Pokud ano, tak u dnešní předělávky se vám to určitě podaří.

Článek

Konec osmdesátých let byl dobou, kdy se v domácnostech (a to dokonce i u nás) začaly pomalu objevovat herní konzole. Nebyly to sice žádné Playstationy, ale pobavit dokázaly podobně dobře, stejně tak jako vyvolat hádky o využití televizoru.

Legendou byla v té době firma Konami, zvláště její plošinovky se nesmazatelně zapsaly do srdcí mnoha hráčů. A právě dnešní hra je její předělávkou: sice obsahuje jen dvě z původních osmi úrovní, ale i ty stojí za to. Původní je jak grafika tak zvuky. Sice to má za následek, že budete muset mžourat do malého okna uprostřed obrazovky, ale ta hratelnost je zkrátka dokonalá. Budete muset naplno využít svých hbitých prstů i rychlého uvažování, abyste coby tajný agent prošli územím plným nepřátelských vojáků a jiných nástrah.

Podtrženo sečteno: hezká vzpomínka pro všechny znalé, zajímavý výlet do minulosti pro ostatní.

DOWNLOAD, homepage, 1.5 MB, 6/10

Reklama

Související články

HRA: Bacteria 2 - hrátky s logikou

Máte chuť na něco jednoduchého, zábavného, kde se nemusíte moc namáhat, protože vám stačí pouze klikat myší? Pak přistupte blíže a naplno roztočte své mozkové...

HRA: Mono - netradiční střílečka

I když je náplní dnešní hry střílení, není to jen další titul ze zástupu nudných her. Jeho námět se od ostatních liší a vizuální zpracování jen tak někde jinde...

Výběr článků

Načítám