Hlavní obsah

HRA: Brocoli Never Dies - podařená 3D akce

Novinky, Ondřej Pohl

Už dlouho jsme tu neměli nějakou pořádnou trojrozměrnou střílečku, a tudíž je nejvyšší čas to napravit - jako tajný agent se vydáte do nitra tajuplného domu, kde musíte získat kufřík s tajnými informacemi. Že se to neobejde bez násilí, netřeba zdůrazňovat.

Foto: Veronika J. T. Nováková

První jízda školním autobusem se vydařila.

Článek

Nejprve se podívejme na grafiku, která má na úspěch tohoto druhu her primární význam. Co se týče freewarové oblasti, je do docela nadprůměr - textury vypadají docela hezky, detaily jsou docela prokreslené, tu a tam se objeví i náznak stínování. Interakce s prostředím je ale docela slabá, kromě chození a skákání si sice užijete nějaké to plavání ve vodě, ale celkově se mi to zdá docela slabé, asi proto, že jsem nedávno dohrál Half-Life 2.

Obzvláště mě ze židle dokázala nadzdvihnout "inteligence" protivníků. Hned první voják, na kterého narazíte, vypadá, že si dlouhou strážní službu zpříjemňuje požíváním nějakých drog, protože když ho spatříte, tak chvíli stojí, pak začne chodit sem a tam od stěny ke stěně, dvakrát vystřelí a dá se na útěk. Na druhou stranu do něj musíte vysázet minimálně dva zásobníky, aby se složil.

Taktéž hádanky nejsou nikterak obtížné, většinou stačí najít kartu, která se válí nedaleko zavřených dveří, nebo naopak něco vyhodit do vzduchu, ale rozhodně se vám u toho mozkové závity neprotočí.

Celková doba hraní bude nanejvýš dvě hodiny, možná tři, když budete u počítače sedět ve stavu, jaký předvádějí herní postavy. Takže verdikt zní: podprůměrná hra v nadprůměrném grafickém kabátě.

DOWNLOAD, homepage, 12.2 MB, 6/10

Reklama

Související články

HRA: HighGrow - tak to tu ještě nebylo

Docela váhám, do které skupiny tuto hru zařadit. Má to být simulátor, ale docela připomíná budovatelskou strategii, nebo Tamagočiho, o nějž se budete starat....

HRA: Gormless Bubbling - originální plošinovka

Máte-li chuť na nenásilnou a roztomilou plošinovku, pak je tu pro vás Gormless Bubbling. Je roztomilá, takže ji lze doporučit dětem, ale i těm všem, kteří mají...

Výběr článků

Načítám