Hlavní obsah

HRA: Acid Arena Monster Blast - psycho 3D akce

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když už máte pocit, že všechny 3D střílečky zdarma jsou jedna jako druhá a že už vás nemůže nic překvapit, objeví se dílko, které musí mít na svědomí nějaký zjevně vyšinutý jedinec. Při jeho hraní si totiž připadáte jako v ošklivém snu způsobeném drogami a přitom se nemusíte ničeho ani dotknout.

Článek

Zatímco včerejší hra byla spíše příkladem toho, jak lze docela zdařilý engine pohřbít malou kreativitou co se designu prostředí a nepřátel týče, zde je to přesný opak. Zatímco Quake 3 engine můžete mnozí pokládat za překonaný, tato hra vám dokáže, že engine není zdaleka ani polovina celé hry.

Hlavní je totiž atmosféra, která vás pohltí a nedovolí vám zavřít ústa, z nichž pomalu odkapávají sliny na klávesnici, až do té doby, než se dostanete na konec úrovně. A přesně to se Acid Arena Monster Blast daří. I když pravda, estetickým vkusem stižení jedinci to budou mít hned od začátku docela těžké. Něco jako barevné ladění je autorovi úplně cizí, naopak to vypadá jako by jeho pes pozřel celou malířskou tapetu a protože mu nechutnala, vyvrhnul ji zpátky. Stejně tak jako nepřátelé nevypadají jako cokoli z této dimenze a komentáře a hlášky také musela namluvit žena v posledním stádiu rakoviny hrtanu.

Ať bych se snažil sebevíc, tu totálně ujetou atmosféru hry bych vám nepřiblížil, prostě to budete muset vyzkoušet sami. Věřte, že těch 150 MB za to určitě stojí.

DOWNLOAD, homepage, 150 MB, 9/10

Reklama

Související články

HRA: ManiaDrive - Stunts se vracejí!

Někteří z vás mohli strávit dlouhé hodiny na počátku devadesátých let hraním záležitosti zvané Stunts - postavili jste si vlastní závodní dráhu plnou různých...

HRA: Moorhuhn Piraten - ptáci na lodičkách

Co může přijít v tomto parném počasí více vhod, než vyrazit si k vodě. Pokud tak nemůžete učinit v reálu, zkuste to aspoň virtuálně. Navíc u toho můžete...

Výběr článků

Načítám