Hlavní obsah

GTA 5 stále roste, přilákalo už 145 milionů hráčů

Novinky, abr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po většině her neštěkne pes už pár let po vydání. V tomto ohledu ale působí titul Grand Theft Auto 5 jako zjevení, miliony hráčů přibývají i přesto, že hra je na pultech obchodů již osm let. Vyplývá to z finančních výsledků studia Take-Two.

Trailer ke hře GTA 5Video: Rockstar Games

 
Článek

Jen během posledních tří měsíců přibylo na konto GTA 5 pět milionů prodaných kopií. To je mimochodem cifra, na kterou se nevyhoupnou ani některé moderní hry, které si odbyly nedávno premiéru.

Je tedy zřejmé, že pro Take-Two je GTA 5 zlatou žílou, byť podnik se zdráhá například zveřejnit informace o tom, kolik vydělává na mikrotransakcích v on-line režimu. Právě díky němu totiž táhne tato hra i po letech.

Počítadlo všech prodaných kopií tak v současnosti překonalo metu 145 milionů. A vše nasvědčuje tomu, že tato cifra v letošním roce ještě poroste, byť možná nepatrně pomalejším tempem, jak upozornil server GameIndustry.

Nejúspěšnější hry všech dob. Trhu kraluje Minecraft

Hry a herní systémy
Foto: Rockstar Games

Ukázka ze hry GTA 5

Majitelé konzolí měli přednost

V pořadí pátý díl série Grand Theft Auto se začal prodávat 17. září 2013. Tehdy však hra byla dostupná pouze pro televizní konzole Xbox 360 a PlayStation 3. Majitelé Xboxu One a PlayStationu 4 se dočkali tohoto titulu až 18. listopadu 2014, příznivci klasických počítačů s operačním systémem Windows až 14. dubna 2015.

To, že Grand Theft Auto 5 bude naprostým hitem, bylo jasné už při zahájení prodeje. Jedna z nejočekávanějších her poslední doby na tržbách během prvních 24 hodin vydělala 800 milionů dolarů (15,4 miliardy Kč). Podle serveru The Verge se tak stala nejrychleji prodávaným dílem v historii celé série této populární akční videohry.

Předchozí díl GTA IV byl na trh uveden na konci dubna roku 2008. Za první týden utržila hra rekordních 500 milionů dolarů a po prvním měsíci ji vlastnilo již více než 8,5 milionu hráčů.

Foto: Rockstar Games

Ukázka ze hry GTA 5

Tři hlavní hrdinové

Zatím všechny díly GTA měly pouze jednoho hlavního hrdinu, jehož celý život ovládal pouze hráč. V pětce jsou tentokrát ústřední postavy hned tři a je mezi nimi možné libovolně přepínat.

Fanoušci, kteří titul zatím neokusili, se mohou těšit na vykrádání bank, policejní přestřelky, automobilové honičky i na role nájemných zabijáků. Pokud je nebude bavit plnit ve hře úkoly, mohou si užívat rozlehlého světa, který GTA nabízí, a stát se spořádaným taxikářem nebo zmrzlinářem.

Více se o hře Grand Theft Auto 5 dozvíte v našem dřívějším článku.

Foto: Rockstar Games

Ukázka ze hry GTA 5

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám