Hlavní obsah

Fotoview pro kvalitní výřezy z digitálních snímků

Novinky, Michal Němejc (michal.nemejc@novinky.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řada majitelů digitálních fotoaparátů si nechává své nejpovedenější digitální snímky vytisknout ve fotolabu. Nejen pro ně by se mohl stát užitečným pomocníkem program Fotoview, který dokáže převracet snímky či provádět výřezy, aniž by tím utrpěla jejich kvalita.

Foto: Martina Žáčková
Článek

Ořezávání či převrácení obrázků jsou sice běžné funkce každého grafického editoru, ale v řadě případech, zejména při provádění výřezů a následném uložení snímku, dojde ke změně komprese obrázku a tím často i ke snížení kvality.

Řešením je bezztrátové ořezávání snímků, což je funkce, která už zdaleka není u všech grafických editorů běžná. A právě proto vznikl bezplatný program FotoView, který kromě jiného dokáže vytvářet jakékoliv výřezy z fotografie, aniž by zasahoval do její kvality. Současně obsahuje nástroje i pro bezztrátové převracení snímků.

Program má jednoduché uživatelské rozhraní a je naprogramován tak, aby z něj bylo možné provést tyto základní operace velice rychle a intuitivně, a to i při práci s velkým počtem fotografií. Navíc práci s ním zvládne i méně zkušený uživatel, který by jinak v grafickém editoru tápal.

[ Ke stažení zde | Velikost: 636 kB | Hodnocení: 8,5/10 ]

Reklama

Výběr článků

Načítám