Hlavní obsah

Fight Night Round 4: uzemnit Muhammada Aliho můžete klidně osobně

Novinky, Jakub Kynčl

Pokud se podíváte na výběr her, které se prodávají na X-Box 360, pravděpodobně si všimnete nedostatku sportovních bojových her. Na výběr máte víceméně jen mezi sérií Fight Night Round, trochu extrémním wrestlingem či nyní už také krvavým ultimátním zápasem. Dát všanc vlastní obličej v boji s Muhammadem Alim můžete ale pouze v boxu Fight Night Round 4. A bude vás to bolet.

Článek

Box Fight Night Round 3 byl před nějakými třemi a půl roky velkým hitem. Realita úderů, sliny létající z obličeje, oteklé oči, tržné rány, vše, co k boxu patří, bylo najednou spojeno v jedno. Jenže rok se s rokem sešel, hra se okoukala, engine tak trochu zastaral, a vše začalo být nudné až těžkopádné. Právě proto se asi EA vytasili s pokračováním, u kterého asi hezkých pár dnů vytuhnete.

Pokud patříte mezi hráče, kteří se honosí tím, že dohrají každou hru do 24 hodin, tak počítejte s tím, že narazíte. Nebo přinejmenším narazí vaše palce, kterými ovládáte směr pohybu a úderů boxera. Po několika, řekněme pěti až šesti zápasech, které se protáhnou aspoň tak do šestého či sedmého kola (zhruba v době, kdy budete na pokraji druhé desítky světového žebříčku) totiž začnete značně cítit polštářky na svých prstech a můžete se dočkat i drobných puchýřků. Hrozí vám to zejména tehdy, pokud si vyberete tzv. speed typ boxera, který je závislý na rychlých úderech jdoucích krátce po sobě.

Jedno vám řekneme bez okolků a raději hned. Pokud spustíte kariéru bez toho, aniž byste nahráli fotografie svého obličeje, a dostali se tak do hry sami, připravíte se o výjimečné chvíle. Je rozdíl vidět, jak klesá k zemi boxer s "pre-created face 42" či boxer nesoucí vaši tvář. Navíc si buďte jisti tím, že vás naštve daleko více, když někdo roztrhne obočí přímo vám osobně.

Virtuální Rocky

Kariéra probíhá tak, jak byste asi čekali. Začínáte po tělocvičnách jako boxer z ulice a postupem času a vítězství se dostáváte stále výše a výše, až se stanete virtuálním Rockym. Tato cesta je však dlouhá a trnitá, a tak počítejte s velkým množstvím nutných tréninků mezi zápasy a také rekonvalescenční dobou po každém z nich. Dočkáte se také toho, že vás nějaký z boxerů sem tam vyzve, aby vám dokázal, že vaše světlé dny jsou u konce.

Sečteno podtrženo, mód kariéry je asi hlavním tahákem této hry, opomeneme-li hru dvou hráčů na jednom počítači či bojování s jinými hráči po celém světě přes X-Box Live. Velkým plusem hry je pak jednoznačně možnost zvýšit či zpomalit rychlost hry, a tak si nastavit tempo tak, abyste stíhali reagovat na údery protivníka a zároveň měla hra grády. Oblékání boxera podle vašeho gusta je pak něčím, co by asi ocenili spíš hráčky nových Sims, ale co si budeme povídat - blýskavá róba s vaším jménem na zádech se přeci také počítá.

Hodnocení: 8/10

Reklama

Výběr článků

Načítám