Hlavní obsah

E3: Velké herní domy cílí na chytré telefony a tablety

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě před pár lety hrály velký význam ve světe her klasické počítače a televizní konzole, v poslední době však stále roste význam i chytrých telefonů a počítačových tabletů. Krásně to ilustruje velká herní konference E3, která se v tomto týdnu koná v USA.

BEZ KOMENTÁŘE: The Elder Scrolls: Blades

 
Článek

Ještě před pár lety hrály velký význam ve světe her klasické počítače a televizní konzole, v poslední době však stále roste význam i chytrých telefonů a počítačových tabletů. Krásně to ilustruje velká herní konference E3, která se v tomto týdnu koná v USA.

Velké herní domy totiž cílí na chytré telefony a počítačové tablety stále častěji. Příkladem budiž společnost Bethesda, která představila na E3 titul The Elder Scrolls: Blades právě pro smartphony, k dispozici bude pochopitelně také pro tablety.

Foto: archív tvůrců

The Elder Scrolls: Blades

Předělat hru určenou pro ovládání pomocí klávesnice a myši, případně prostřednictvím gamepadu, byla pro tvůrce evidentně výzva. Ale výsledek vypadá podle zveřejněné ukázky více než slibně.

Jde to i zadarmo

Další herní novinku pro tablety a smartphony si připravil herní dům EA. Ten v první řadě představil řadu titulů určených pro klasické počítače a konzole, jak Novinky.cz informovaly již dříve. [celá zpráva]

Nicméně na akci byla k vidění i mobilní hříčka Command & Conquer: Rivals. Jde o zdarma dostupný titul, který je možné stahovat úplně zadarmo. Ve zkratce jde říci, že jde o graficky velmi zdařilou variaci na populární titul Clash Royale.

Command and Conquer Rivals

Rostoucí popularita hraní na mobilních zařízeních je patrná i ze snah tvůrců hardwaru. Například Asus ukázal chytrý telefon, který je určen vysloveně pro hráče. Jeho výkonné součástky se dokonce chladí pomocí speciálního externího chladiče.

Více se o novém smartphonu Asus ROG Phone dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Asus ROG Phone

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám