Hlavní obsah

Herní mobil nabízí brutální výkon, musí ho krotit speciální chladič

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chytré telefony nabízejí rok od roku vyšší výkon, což ocení především hráči. Jenže uchladit opravdu výkonný stroj není vůbec jednoduché. Vyřešit tento problém se rozhodla společnost Asus, která na zadní stranu novinky zvané ROG Phone přidělala chladič.

Foto: archív výrobce

Asus ROG Phone

Článek

Jak již samotný název napovídá, chytrý telefon spadá do herní divize ROG, kterou můžeme znát například z klasických počítačů nebo notebooků. Nově však v rámci ní bude Asus nabízet také smartphony.

A první vlaštovkou je právě model ROG Phone, který staví na šestipalcové obrazovce s rozlišením Full HD+. Jde tedy o protáhlý panel, který zakrývá podstatnou část čelní strany.

Foto: archív výrobce

Novinka se speciálním chladičem

To nejdůležitější se nicméně ukrývá uvnitř – jednotlivé součástky. O pracovní tempo tohoto stroje se stará procesor Qualcomm Snapdragon 845, který dokáže pracovat až při frekvenci 3 GHz. Tento čip má k dispozici 8 GB operační paměti a 512GB úložiště.

Špičkový výkon je možné využít především u her. Aby se telefon během hraní nepřehříval, bude možné na jeho zadní stranu přidělat speciální chladící modul s aktivním ventilátorem.

Foto: archív výrobce

Asus ROG Phone

Hardwarových doplňků nicméně bude daleko více. Připojit půjde například Desktop dock, díky kterému se telefon promění v podstatě na herní počítač, bude stačit připojit klávesnici, myš a monitor. Zajímavě vypadá také TwinView Dock. Ten zase přidá ke smartphonu druhý displej, na obou přitom půjde hrát.

Kdy přesně se novinka objeví na pultech obchodů a za jakou cenu, není bohužel zatím zřejmé.

Foto: archív výrobce

Přidělat bude možné i druhý displej.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám