Hlavní obsah

Desítky milionů hráčů v nejistotě, Fortnite stále nefunguje

Novinky, abr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už od nedělního večera je nejpopulárnější on-line hra současnosti Fortnite stále nedostupná. Tvůrci ze společnosti Epic Games stále o oficiálních důvodech mlčí. Mezitím jsou ale desítky milionů hráčů v nejistotě, zda bude jejich oblíbený titul opět zprovozněn.

Trailer ke hře Fortnite - Desátá sezónaVideo: archív tvůrců

 
Článek

Novinky informovaly o nedostupnosti serverů již v pondělí ráno. Přestože se už tehdy objevovaly názory, že může jít o marketingový tah ze strany tvůrců, nikdo si ještě nemohl být zcela jistý, zda za několikahodinovým výpadkem nestojí nějaký technický problém.

Ten ale můžeme po více než 24hodinovém vypnutí herních serverů skutečně vyloučit, neboť za takto dlouhou dobu by byli tvůrci schopni vyřešit i ten nejzapeklitější problém.

Miliony hráčů bez připojení. Fortnite postihl největší výpadek v historii

Hry a herní systémy

Ve Fortnite se objevila černá díra

Chystá se nová sezona?

Mezitím se na internetu objevila videa, která zachycují to, co se hráčům stalo ve chvíli, kdy došlo k výpadku – nebo spíše k vypnutí herních serverů. Na videu výše se můžete podívat na záznam jednoho z hráčů, který vystupuje pod přezdívkou DrLupo.

Je na něm vidět, jak celý svět Fortnite postupně pohlcuje černá díra, která se zničehonic objevila na obloze. Ano, správně – jde o tutéž černou díru, která se nyní zobrazuje hráčům ve chvíli, kdy se chtějí přihlásit ke svému účtu ve hře.

Foto: archív tvůrců

Tuto černou díru vidí uživatelé, když se chtějí přihlásit ke hře.

To nasvědčuje informacím serverů The Verge a Polygon, podle nichž se ve skutečnosti vedení studia Epic Games nerozhodlo nejpopulárnější on-line hru současnosti vypnout, ale pouze jde o promyšlený marketingový tah upozorňující na příchod nové sezony.

Koneckonců na internetu se objevují také úniky, které zachycují to, jak bude nový svět Fortnitu vypadat. Přinese nové postavy, vylepšené zbraně a především úplně jinou mapu.

Takto by měla podle jednoho z úniků vypadat nová sezona

Tvůrci stále mlčí  

Nic z toho však tvůrci zatím oficiálně nepotvrdili, a tak jsou desítky milionů hráčů stále v nejistotě, zda bude titul opět zpřístupněn. V tuto chvíli totiž není vůbec jasné, kdy by mohlo studio Epic Games Fortnite opět zapnout.

Ještě před koncem loňského roku se tvůrci pochlubili tím, že titul Fortnite má 200 milionů registrovaných uživatelů. Pravidelně hraje přitom na 80 milionů lidí.

V titulu Fortnite Battle Royale se hráči převtělí do role přeživších, kteří v postapokalyptickém světě bojují o své místo pod sluncem s ostatními hráči. Vyhrává ten, kdo zůstane jako poslední stát na nohou. Hrát je přitom možné i v týmech.

Fortnite je k dispozici pro počítače, televizní konzole i chytré telefony a počítačové tablety. Hru je možné stahovat zdarma. Hráči si mohou stejně jako v dalších bezplatných titulech připlatit za některé vychytávky. Platí se například za jiné vzhledy postav, odlišné výbavy apod.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fortnite

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám