Hlavní obsah

Česká hra Arma 3 dostala nové rozšíření. Poslouží dobré věci

Novinky, abr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český herní titul Arma 3, za kterým stojí studio Bohemia Interactive, se stále těší velké popularitě. Toho se nyní snaží tvůrci využít, aby podpořili Mezinárodní výbor Červeného kříže. Vydali rozšíření (DLC), které přidá do hry nové prvky. Celý výnos z prodeje bude věnován na charitativní účely.

Ukázka ze hry Arma 3 - Art of WarVideo: archív tvůrců

 
Článek

Arma 3 je vojenský simulátor, kde se hráč může zúčastnit různých misí s různými úkoly. Nové rozšíření se jmenuje Art of War, do hry přidává nové oblečení pro bojovníky, výbavu, ale například i umění. Součástí DLC je totiž virtuální umělecká výstava.

„Návštěvníci si mohou prohlédnout nejzajímavější díla, která vzešla z nedávné komunitní soutěže. Ve virtuální galerii nechybí ani výběr těch nejpovedenějších screenshotů od talentovaných herních fotografů,“ lákají tvůrci na nové rozšíření.

Ukázky ze hry Arma 3

Foto: Bohemia Interactive

Ukázka ze hry Arma 3

Hráči po zakoupení DLC získají navíc novou singleplayerovou misi Showcase Cultural Property. V ní mají za úkol zachránit cenné umělecké artefakty, které byly ukradeny během zuřícího válečného konfliktu. Umění je zkrátka pro nové DLC klíčové.

„V rámci dlouhodobé spolupráce mezi studiem Bohemia Interactive a Mezinárodním výborem Červeného kříže vznikla v minulosti charitativní DLC Arma Laws of War nebo Make Arma Not War,“ připomněli tvůrci s tím, že díky zmiňovaným rozšířením se na dobrou věc podařilo doposud vybrat již 176 667 dolarů, tedy bezmála 3,8 milionu korun.

Roušky jsou už i v počítačových hrách. Slouží dobré věci

Hry a herní systémy

Nové rozšíření Art of War mohou hráči zakoupit na platformě Steam za cenu 1,99 eura (53 Kč). Ti, kteří chtějí přispět významněji, mohou DLC zakoupit za volitelnou cenu 4,99 nebo 9,99 eur (130 či 260 Kč). Všechny tři verze přitom nabízejí stejný obsah, liší se pouze cenou.

Tvůrci se také nechali slyšet, že po ukončení sbírky bude rozšíření Art of War k dispozici pro všechny majitele základní hry Arma 3 zadarmo. Stát se tak má ještě v průběhu letošního roku.

Foto: Bohemia Interactive

Ukázka ze hry Arma 3

Foto: Bohemia Interactive

Ukázka ze hry Arma 3

Arma 3
Herní sága Arma od vývojářského studia Bohemia Interactive je označována za jeden z nejvěrnějších vojenských simulátorů na světě. V pořadí již třetí díl je postaven na detailním bojišti modelovaném na základě reálných geografických dat. Hráč má k dispozici přes 320 kilometrů čtverečních v oblasti Egejských ostrovů.
Děj hry se odehrává uprostřed několikaletého válečného konfliktu, kdy východ bojuje se západem o nadvládu nad Evropou. NATO se snaží odvrátit svoji porážku a v rámci operace Magnitude vyšle malou speciální jednotku zcizit střežené vojenské tajemství. Ta bude muset čelit nejen nebezpečným nepřátelům, ale také obtížným podmínkám a následkům svých rozhodnutí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám