Hlavní obsah

CES 2013: Nejvýkonnější tablet na světě cílí na počítačové hráče

Novinky, zgl

Svůj první počítačový tablet představila na veletrhu CES v Las Vegas společnost Razer, která je známá především jako výrobce špičkového herního příslušenství. Příchod novinky byl dlouho dopředu připravován a výrobce při vývoji zohlednil připomínky a návrhy herní komunity.

Foto: Razer

Razer Edge

Článek

I když tablet Razer Edge vypadá na první pohled jako tuctový model, ve skutečnosti se jedná o jeden z nejvýkonnějších strojů na trhu. Pod jeho plastovými částmi se ukrývá plnohodnotný procesor Intel Core i7, k dispozici bude i levnější varianta se slabším procesorem Core i5.

Foto: Razer

Razer Edge

O grafický výkon se stará dedikovaný čip nVidia GT640 LE GPU a až 8 GB operační paměti. Díky tomu je možné na přístroji spustit prakticky všechny tituly, které běží v operačním systému Windows. Ke hraní poté slouží speciální nástavec s dvojicí ovladačů na stranách.

Foto: Razer

Razer Edge

Novinka by měla podporovat také technologii Intel WiDi. Díky ní je možné tablet v případě potřeby jednoduše připojit bezdrátově k televizoru a hrát stejně jako s tradiční konzolí. Pokud TV standard WiDi nepodporuje, je k dispozici také klasický HDMI konektor.

Foto: Razer

Razer Edge

V obou případech je možné ke konzoli připojit tradiční gamepad, v případě multiplayerových misí klidně i dva – k dispozici jsou totiž dva USB porty. Svým vzhledem ovladače připomínají gamepady od Xboxu 360 společnosti Microsoft.

Foto: Razer

Razer Edge

Razer Edge by se měl v obchodech objevit v průběhu prvního čtvrtletí letošního roku, dostupnost v České republice zatím výrobce nepotvrdil. Oficiální cena také nebyla stanovena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám