Hlavní obsah

Apple nabídne hry za předplatné. Měsíčně si naúčtuje 120 korun

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V průběhu letošního podzimu by měla společnost Apple spustit očekávanou službu Arcade, v rámci níž bude nabízet hry za předplatné. Serveru 9To5Mac se nyní podařilo zjistit, že měsíčně bude tato novinka zpoplatněna částkou pět dolarů, tedy v přepočtu bezmála 120 Kč.

Apple ArcadeVideo: archiv tvůrců

 
Článek

Zástupci společnosti Apple zatím oficiálně cenu předplatného nezveřejnili. Serveru 9To5Mac se nicméně podařilo v minulosti již několik přinést správné informace o nových produktech s logem nakousnutého jablka ještě před jejich oficiálním odhalením.

Jasno by ohledně cen nicméně mělo být již v úterý 10. září. V americkém Cupertinu se totiž bude od 19 hodin středoevropského času konat velká tiskovka společnosti Apple, na které budou hrát prim nové iPhony. Očekává se nicméně také, že se více dozvíme o chystaných službách, například o platformě Arcade.

Změní svět her

V současnosti jsou zpravidla hry nabízeny za úplatu, nebo zadarmo. Obzvláště u chytrých telefonů a tabletů dominuje druhá zmiňovaná kategorie – tedy bezplatné tituly.

Tvůrci softwaru ale mají pochopitelně vše velmi dobře spočítané a nejedna studie v minulosti ukázala, že hry zadarmo nakonec hráče vyjdou citelně dráž, než kdyby za pořízení titulu zaplatili.

Foto: archív tvůrců

K dispozici bude při podzimním spuštění více než stovka her.

Je to dáno především tím, že v jednotlivých hrách se objevují mikrotransakce. Uživatelé tedy mohou zaplatit peníze za to, že získají nejrůznější vylepšení, další předměty nebo jinou konkurenční výhodu, která jim usnadní cestu napříč hrou.

Nejlevnější mikrotransakce se pohybují v řádech desetikorun, velké balíčky vylepšení ale stojí klidně i několik tisíc. A jak dokazují hospodářské výsledky různých herních studií, právě tisícové částky jsou hráči ochotni za své oblíbené tituly utrácet, a to klidně každý měsíc.

Právě tomu se ale bude snažit Apple udělat se službou Arcade přítrž. Uživatel sice bude muset zaplatit měsíční poplatek, jehož výše zatím nebyla upřesněna oficiálně, ale zato získá neomezený přístup ke všem hrám na této platformě.

Jeden účet pro celou rodinu

V jednotlivých titulech přitom nebude možné utrácet peníze formou mikrotransakcí, a dokonce se v nich nebude ani zobrazovat reklama. Uživatelé tak budou mít přesnou kontrolu nad tím, kolik utratí.

Jeden herní účet navíc bude možné sdílet s dalšími rodinnými příslušníky. Přístup ke hrám, které mimochodem bude moct ukládat offline a hrát tedy i bez připojení k internetu, bude moci mít až šest členů rodiny.

Poslední třešničkou na dortu je fakt, že celá služba bude multiplatformní. Apple s ní tedy necílí pouze na majitele iPhonů a iPadů, ale také na uživatele počítačů Mac a multimediálního centra Apple TV.

Už při spuštění by mělo být k dispozici více než 100 her. Ukázky prvních titulů, které již Apple představil, si můžete prohlédnout na videích níže.

BEZ KOMENTÁŘE: Apple Arcade - Hot LavaVideo: Archiv výrobce

BEZ KOMENTÁŘE: Apple Arcade - Oceanhorn 2: Knights of the Lost RealmVideo: Archiv výrobce

BEZ KOMENTÁŘE: Apple Arcade - LEGO BrawlsVideo: Archiv výrobce

BEZ KOMENTÁŘE: Apple Arcade - Beyond a Steel SkyVideo: Archiv výrobce

BEZ KOMENTÁŘE: Apple Arcade - Where Cards FallVideo: Archiv výrobce

BEZ KOMENTÁŘE: Apple Arcade - The PathlessVideo: Archiv výrobce

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám