Hlavní obsah

Akční hvězdou ve zběsilé jízdě pro virtuální realitu Blood & Truth

Novinky, David Ryneš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Virtuální realita se poslední dobou těší větší a větší oblibě. Skvělý československý Beat Saber, který nedávno vyšel i na novou VR platformu Oculus Quest, ukázal celému světu, že VR má smysl. Nyní se hráči dočkali dalšího skvělého titulu od londýnského studia SIE, a to exkluzivně pro VR pro PlayStation 4.

Upoutávka na hru Blood and TruthVideo: SIE London

 
Článek

Po nasazení brýlí pro virtuální realitu se z hráče stává Ryan Marks. Voják, který se z Blízkého východu vrací domů do Anglie, aby dohlédl na bezproblémový pohřeb svého otce. Netrvá to dlouho a Ryan se svou rodinou čelí nepřátelskému převzetí prestižní rodinné firmy. Příběh je vyprávěn právě z pohledu Ryana, který je u výslechu, a připomíná více akční Bondovku, tentokrát ale režírovanou Guyem Ritchiem.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Blood & Truth

Hráč se totiž ocitne ve všech možných situacích. Zažije například skoky z obřích mrakodrapů, přestřelky na střechách budov, dálniční honičky nebo akci v hudebním klubu, při které jde ovládat i mixážní pult.

Co se týká zbraní, tak ty zde lze vylepšovat. Ryan má totiž svůj úkryt, ve kterém se nachází vše, co během plnění misí najde. Hra se dá ovládat buďto tradičně herním ovladačem DualShock, nebo pohybovými ovladači PlayStation Move. S nimi je hraní samozřejmě mnohem zábavnější a reálnější.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Blood & Truth

Hráč tasí pistole na bocích a větší zbraně má na zádech. S pohybovými ovladači lze samozřejmě interagovat snad se všemi předměty ve hře. Ať už jde o otevírání šuplíků, detailní prohlížení fotografií nebo jen tak pro srandu házet vším, co jde.

To se samozřejmě týká i pohybu protagonisty. V některých částech je hra tzv. na kolejích, a tak se hráč pouze rozhlíží a střílí. V jiných se ale pohybuje s naprostou volností po místnostech, šplhá po žebřících, šperháky odemyká zámky a mnoho dalšího.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Blood & Truth

Právě různorodost scén odlišuje Blood & Truth od většiny VR titulů. Příběh je rozdělen do 19 kapitol a zabere necelou desítku hodin. Co se týká prezentace, tak ta je i přes limitaci ze strany výkonu dostupného pro PSVR velice působivá. Postavy jsou skvěle nasnímané a přestřelky plné filmových efektů, včetně zpomalení času.

Po maličkém kousku London Heist, kde londýnská pobočka SIE ukázala, že má na to udělat zábavnou akční hru pro virtuální realitu, přineslo studio hráčům výborný Blood & Truth. Ke skutečně skvělému titulu ale hře chybí obsah, ke kterému by se hráč mohl vracet, a občas má hra krkolomné ovládání. I přesto je ale Blood & Truth pro milovníky londýnských gangsterek povinností.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Blood & Truth

Blood & Truth vyšlo pro PlayStation 4 a k hraní je nutné vlastnit brýle pro virtuální realitu PSVR.

HODNOCENÍ: 8/10

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám