Hlavní obsah

Svět kostek se propojí s tím skutečným. Minecraft Earth sází na rozšířenou realitu

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podobně jako populární titul Pokémon Go bude i stavitelská hra Minecraft lákat na rozšířenou realitu. Hrát tak bude možné prostřednictvím displejů chytrých telefonů, které propojí virtuální svět s tím skutečným. Novinka však zatím míří pouze do testovací verze.

Upoutávka na hru Minecraft Earth Video: archív tvůrců

 
Článek

Pokémon Go se těší nebývalé popularitě už třetím rokem. A to především proto, že hráči musejí aktivně hledat pokémony ukryté různě po městě. Stačí spustit aplikaci v chytrém telefonu a podle mapy vyrazit na lov.

Samotný odchyt probíhá prostřednictvím zabudované kamery v mobilu nebo tabletu. Přes displej mobilního zařízení totiž ve skutečném prostoru uživatelé virtuální příšerky vidí. Hra tedy staví na principu tzv. rozšířené reality. Na displeji telefonu je schopna vykreslit virtuální předměty v reálném prostředí.

Pokémon Go v terénu Video: Novinky

Více pohybu pro hráče

A s velmi podobným konceptem, který staví na principu rozšířené reality, nyní přišla společnost Microsoft v titulu Minecraft Earth.

V klasickém Minecraftu, který je k dispozici na počítače i konzole, musí hráč nasbírat materiál na stavbu obydlí a výrobu nástrojů, aby se tak ochránil proti nočním příšerám. Právě proto nese také název Minecraft, jde o složeninu anglických slov těžení (mine) a výroba (craft).

Ukázka ze hry Minecraft EarthVideo: archív tvůrců

V bezplatném titulu Minecraft Earth, který bude určen pro chytré telefony s operačními systémy Android a iOS, se celý děj přenese do skutečného světa.

Foto: archív tvůrců

Minecraft Earth

Uživatel tak bude moci sledovat na obrazovce telefonu kostky umístěné v reálném světě, bude je sbírat a bude z nich moci cokoliv stavět.

Americký softwarový gigant nyní chystá spuštění beta verze pro registrované uživatele. Kdy se Minecraft Earth objeví ve finální verzi, není zatím jasné.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám