Hlavní obsah

Titul Cyberpunk 2077 slibuje neskutečně věrnou grafiku, bude podporovat ray tracing

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednou z dalších her, která bude podporovat technologii věrné grafiky ray tracing, bude Cyberpunk 2077. Fanoušci si však na titul, ve kterém zazáří herec Keanu Reeves, budou muset počkat do konce roku.

Trailer ke hře Cyberpunk 2077Video: archiv tvůrců

 
Článek

Hra Cyberpunk 2077 byla představena již v rámci veletrhu E3, který probíhal v první polovině června v americkém Los Angeles. Podporu ray tracingu však tvůrci potvrdili až později.

Tato technologie dovoluje vypočítat přesné stíny, odrazy a lomy světla podle konkrétních materiálů a samotné scény. Děj konkrétního titulu dokáže nabrat úplně jinou atmosféru, když v krvelačné vřavě vidíte lehce se pohupující vlnky v protékající řece nebo zahlédnete sebe samotného s puškou v ruce v odrazu okna. I pouhá rozsvícená lampička dovede vdechnout díky realističtějšímu vykreslení stínů hororový nádech prakticky jakékoliv místnosti.

Jak bude ray tracing vypadat v titulu Cyberpunk 2077, ukázali tvůrci na dvou obrázcích:

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Cyberpunk 2077 se zapnutým ray tracingem

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Cyberpunk 2077 se zapnutým ray tracingem

Inspirace v titulu Cyberpunk

Titul Cyberpunk 2077 se inspiruje knihami Williama Gibsona, filmy Blade Runner či japonským anime megafilmem Ghost in the Shell či hrou Deus Ex. Jelikož ale hra vychází hlavně z pera tvůrců hry Cyberpunk, kde jde vytvořit jakoukoliv postavu, tak i tento díl zprostředkuje hráčům stejné možnosti.

Zajímavostí je, že každé rozhodnutí – od schopností, implantátů až po podobu samotné postavy – bude ovlivňovat hlavní příběh. Tvůrci také prozradili, že Cyberpunk 2077 se bude odehrávat po celém světě.

Cyberpunk 2077 vyjde ve verzi pro PC i konzole, a to 16. dubna 2020.

Lákadla ray tracingu

Níže si můžete prohlédnout další reálné ukázky her se zapnutým ray tracingem. V některých nechybí ani porovnání, jak konkrétní scéna vypadá s vypnutými efekty.

Ukázka ze hry Battlefield V

RTX - Metro Exodus

RTX - Atomic Heart

Reklama

Výběr článků

Načítám