Hlavní obsah

Desítky her i bez výkonného hardwaru. Verze zadarmo ale přijde opožděně

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herní služba Stadia, kterou chystá společnost Google, bude spuštěna ještě v letošním roce. Přinese přitom desítky nejrůznějších her. Nejprve se však uživatelé dočkají placené verze Pro, na bezplatnou variantu Basic si budou muset počkat déle.

Díky službě Stadia nebudou výkonné herní stroje potřebaVideo: archív výrobce

 
Článek

Už dříve zástupci Googlu oznámili, že chystají dvě různé varianty – placenou a bezplatnou. První zmiňovaná bude spuštěna už letos v listopadu, případní zájemci za ni zaplatí podle dřívějších zpráv 9,99 dolaru měsíčně, což je v přepočtu necelých 230 Kč.

O té druhé zatím tvůrci příliš nemluví. Zatím není jasné to, za jakých podmínek bude možné bezplatnou variantu získat. Jisté je naopak to, že letos se ji lidé nedočkají. Její spuštění je naplánováno až na příští rok, přesné datum uvedení však bude upřesněno až později.

Tvůrci také reagovali na výtky Microsoftu, že Stadia nebude úspěšná, protože nenabídne dostatek her. Přijít jich mají desítky, jako jsou například Assassin’s Creed Odyssey, Doom Eternal, NBA 2K19 či Rime. Přehled titulů, které byly doposud potvrzeny, naleznete v tabulce na konci článku.

Foto: archív výrobce

Takto by měl vypadat ovladač pro hraní prostřednictvím služby Stadia.

Hraní na pomalých strojích

Stadia by měla v první řadě odbourat vysoké nároky na výkon hardwaru na straně uživatelů. Potřebný výkon totiž zajistí virtuální servery a k samotnému hráči bude už jen přes internet putovat samotný obrazový signál.

Právě z toho důvodu bude novinka klást vyšší nároky na rychlost internetového připojení. Jako minimální se považuje rychlost stahování 10 Mbps a odesílání 1 Mbps, v případě hraní v rozlišení Full HD je však vhodnější rychlost downloadu 20 Mbps, Google nicméně doporučuje rychlost 35 Mbps.

Už nyní je nicméně zřejmé, že podporována bude celá řada her. Počítá se například s tituly Assassin’s Creed Odyssey, Doom Eternal, NBA 2K19 či Rime. Využívat novou streamovací službu Stadia bude možné pravděpodobně za měsíční předplatné.

Hry pro platformu Stadia
Assassin's Creed: Odyssey
Baldur's Gate 3
Borderlands 3
The Crew 2
Darksiders Genesis
Destiny 2
The Division 2
Doom Eternal
Dragon Ball Xenoverse 2
The Elder Scrolls Online
Farming Simulator 19
Final Fantasy 15
Football Manager 2020
Get Packed
Ghost Recon Breakpoint
Grid
Gylt
Just Dance 2020
Metro Exodus
Mortal Kombat 11
NBA 2K
Power Rangers: Battle for the Grid, Rage 2
Samurai Showdown
Thumper
Tomb Raider Trilogy
Trials Rising
Wolfenstein: Youngblood

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám