Hlavní obsah

E3: Nezůstane kostka na kostce. Minecraft se dočká úplně nového zpracování

Novinky, mif
Los Angeles

Americký softwarový gigant Microsoft se rozhodl vdechnout nový život oblíbenému titulu Minecraft, který vyjde v přepracované verzi s přídomkem Dungeons. A podle ukázky, která byla k vidění na veletrhu E3, je patrné, že nezůstane kostka na kostce.

Ukázka ze hry Minecraft DungeonsVideo: archiv tvůrců

 
Článek

Za posledních deset let si vybudoval Minecraft v herním světě neotřesitelnou pozici, každý měsíc jej hraje na 90 milionů lidí. Prodalo se dokonce ještě více kopií – na všech platformách již bezmála 155 milionů her.

V původním Minecraftu musí hráč nasbírat materiál na stavbu obydlí a výrobu nástrojů, aby se tak ochránil proti nočním příšerám. I když se zdá být tento koncept velmi triviální, jde o jednu z nejpopulárnějších her vůbec. Právě proto nese také název Minecraft, jde o složeninu anglických slov těžení (mine) a výroba (craft).

Ukázka ze hry Minecraft – Village & PillageVideo: archív tvůrců

Minecraft Dungeons má být klasická rubačka až pro čtyři hráče. Hrát přitom bude možné nejen lokálně na jednom zařízení, ale také v multiplayerovém on-line režimu.

Nemůžeme se přitom ubránit pocitu, že Minecraft Dungeons tak trochu připomíná svět Diabla – i když je pochopitelně celý svět tvořen z kostek.

Na Minecraft Dungeons se mohou těšit majitelé PC, Microsoft Xbox One, Sony PlayStation 4 a v neposlední řadě také Nintendo Switch. Počítá se s dostupností na jaře příštího roku, cena nicméně bude upřesněna až později.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám