Hlavní obsah

Limitovaná edice PlayStationu je v obchodech beznadějně vyprodaná

Novinky, mif

Na konci srpna se začala v Česku i zahraničí prodávat limitovaná edice PlayStationu 4, která je oslavnou 500 miliónů prodaných televizních systémů od Sony. Zákazníci vzali obchody útokem, a tak prakticky všichni prodejci hlásí vyprodáno.

Foto: archív výrobce

Sony PS4 Pro Limited Edition 500 Million

Článek

Do prodeje šlo totiž pouze 50 000 kusů této konzole. Už na začátku prodejů tedy bylo jasné, že Sony PS4 Pro Limited Edition 500 Million bude silně nedostatkovým zbožím. Obzvláště s přihlédnutím k cenovce 13 290 korun, která je jen nepatrně vyšší než v případě klasického PlayStationu 4 Pro.

Početnou část konzolí navíc koupili překupníci, kteří správně vycítili šanci snadného zisku. Na nejrůznějších tuzemských i zahraničních bazarech je tak možné narazit na desítky inzerátů, ve kterých se ještě nerozbalené konzole nabízejí za částky přesahující klidně i 20 000 Kč.

Foto: archív výrobce

Sony PS4 Pro Limited Edition 500 Million

V některých případech se překupníci nestydí říct si za limitovanou edici klidně i dvojnásobek původní ceny. A soudě podle reakcí jednotlivých uživatelů jim to skutečně vychází, řada lidí předražené modely z druhé ruky skutečně koupila. Není se čemu divit, jiná možnost v současnosti již není.

Zájemce neodrazuje kromě vysoké ceny ani to, že novinka je v podstatě jen převlečený standardní PlayStation 4 Pro. Limitovaná edice totiž láká navíc jen na modře tónované plasty, které jsou částečně průhledné. Každá konzole má navíc na čelní straně měděný štítek, na kterém je napsáno, o jaký konkrétní model z limitované série se jedná.

Foto: archív výrobce

Sony PlayStation 4 Pro

Uvnitř konzole se tedy ukrývají jinak zcela totožné součástky. PS4 Pro Limited Edition 500 Million nabízí tedy ve srovnání s menší verzí 4 Slim výkonnější procesor a přepracována byla i grafická karta. Některé hry díky tomu jsou schopné běžet až v rozlišení 4K. Připomeňme, že původní PlayStation 4 byl stavěn na hraní ve Full HD.

Tituly, které kladou daleko vyšší nároky na grafiku, však v plnohodnotném 4K rozlišení nefungují. Obraz je u nich přepočítán z nižšího rozlišení na vyšší. To jinými slovy znamená, že kvalita obrazu je sice citelně vyšší než v případě Full HD, zároveň ale není tak dobrá jako v případě plnohodnotného 4K.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám