Hlavní obsah

Pokémon Go baví i důchodce. Tchajwanský dědeček loví příšerky pomocí 11 telefonů

Vybaven baterií pro 11 chytrých telefonů vyráží neúnavný tchajwanský důchodce na dlouhé cesty na kole s jediným cílem: pochytat co nejvíce příšer. Bělovlasý muž, který si kvůli své vášni vyrobil speciální cyklodržák na mobily, se stal zřejmě nejznámějším hráčem celosvětové hry Pokémon Go. Vydrží hrát až 20 hodin v kuse a hra mu prý pomáhá vyrovnat se s Alzheimerovou chorobou, napsal web BBC.

Foto: Mark Kauzlarich, Reuters

Hra Pokémon Go

Článek

Od chvíle, kdy se Čchen San-jüan od svého vnuka dozvěděl o této hře s rozšířenou realitou, zacílil svůj život na lov malých virtuálních monster. Svůj bicykl postupně vybavil 11 chytrými telefony a přenosným zdrojem energie, díky němuž je schopen vyrážet na dlouhé cesty kolem celého ostrova. Každý měsíc jej prý lov pokémonů vyjde na přibližně 1000 liber (28 500 korun).

Strýček pokémon, jak se Čchenovi přezdívá na sociálních sítích, si prý plánuje pořídit ještě další čtyři telefony, aby byl hon ještě úspěšnější. Novinářům říká, že díky hře získal nové přátele, poznává nová místa a lépe snáší svou chorobu. Zatím se nedokázal vyrovnat vlastně jen s jedním problémem - že mu po 20 hodinách hraní dojde baterie.

Čchen San-jüan

Foto: Mark Kauzlarich, Reuters

Hra Pokémon Go

Vstupenka do světa rozšířené reality

Pokémon Go se těší nebývalé popularitě především proto, že hráči musejí aktivně hledat pokémony ukryté různě po městě. Stačí spustit aplikaci v chytrém telefonu a podle mapy vyrazit na lov.

Samotný odchyt probíhá prostřednictvím zabudované kamery v mobilu nebo tabletu. Přes displej mobilního zařízení totiž ve skutečném prostoru uživatelé virtuální příšerky vidí. Hra tedy staví na principu tzv. rozšířené reality. Na displeji telefonu je schopna vykreslit virtuální předměty v reálném prostředí.

Pokémon Go v terénu Video: Novinky

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám