Hlavní obsah

Stroj na peníze. Nejdražší kryptokoťátko se prodalo za 2,4 miliónu korun

Novinky, mif

Pouhých pár dní stačilo, aby se hra CryptoKitties (Kryptokoťátka) stala naprostým hitem internetu. Pro někoho je novodobé tamagoči tak atraktivní, že se za něj nebojí utratit horentní sumy. Za jedno kryptokoťátko dokonce jeden zájemce utratil 110 000 USD, tedy v přepočtu takřka 2,4 miliónu korun. Informovali o tom tvůrci hry.

CryptoKittiesVideo: archiv tvůrců

 
Článek

Tvůrci neprozradili, kdo více než dvoumiliónovou částku za kryptokoťátko utratil. Celá hra si totiž zakládá na tom, že je zcela anonymní a že hráči se navzájem znají pouze pod smyšlenými přezdívkami.

Na první pohled se může zdát, že utratit tolik peněz za virtuální zvíře musí být naprostý nesmysl. Je ale nutné si uvědomit, že s postupem času hodnota každého kryptokoťátka roste – tím, jak se vyvíjí – a tak může jít klidně i o promyšlenou investici.

Foto: archív tvůrců

Aktuálně nejdražší kryptokoťátko je k prodeji za 3,3 miliardy korun.

Koneckonců na stránkách hry je možné dohledat ještě hodnotnější kybernetické mazlíčky. Vůbec nejdražší kryptokoťátko se totiž nabízí aktuálně k prodeji za jen těžko uvěřitelných 383 555 mincí virtuální měny ethereum, tedy při současných kurzech za 3,3 miliardy korun.

Takovou částku samozřejmě ale zatím ještě nikdo za novodobé tamagoči neutratil. Většina hráčů totiž nakupuje právě levná koťátka, která se dají pořídit za částky okolo 500 Kč. A následnou péčí je vylepšují, čímž zároveň zhodnocují svou investici. Tedy alespoň do doby, než zájem o hru opadne.

Geniálně jednoduchý koncept

Jak se ale nyní zdá, to v dohledné době rozhodně nehrozí. Hra CryptoKitties byla vypuštěna do světa internetu teprve minulé úterý a za pouhý týden vydělala tvůrcům tři milióny dolarů, tedy v přepočtu bezmála 65 miliónů korun. Je to tedy bez nadsázky stroj na peníze.

Jedná se vlastně o velice triviální hru. Uživatel si koupí virtuální koťátko a sleduje, jak postupně vyroste.

Foto: archív tvůrců

Nabídka Kryptokoťátek je opravdu široká.

Označení „krypto“ se v názvu nachází kvůli tomu, že uspíšit vývoj hry lze za kybernetické mince – za kryptoměnu ethereum. Jde o alternativu k populárním bitcoinům, mince etherea se přitom mění za reálné peníze.

Nákup kryptokoťátek je podle serveru ethgasstation.info aktuálně nejoblíbenějším způsobem, jak utrácet kybernetickou měnu ethereum.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám