Hlavní obsah

Znovuzrozená konzole Atari se začne prodávat až příští rok

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zklamaní budou všichni fanoušci populární značky Atari, kteří doufali, že stejnojmenná legendární konzole znovu ožije v letošním roce. Tvůrci sice o novince informovali již v polovině letošního roku, prodávat se ale nakonec začne až příští rok.

Foto: archív výrobce

Atari Box

Článek

Přesněji by měla nová televizní konzole zvaná Atari Box přijít na pulty obchodů na jaře 2018. Původně se přitom spekulovalo o tom, že by se tak mělo stát ještě před letošními Vánocemi. [celá zpráva]

Atari Box se nesnaží sázet pouze na zvučné jméno, ale také na neokoukaný design. Výrobce se rozhodně nesnažil inspirovat u konkurence, zařízení navrhl od prvního do posledního šroubku sám.

Foto: archív výrobce

Atari Box

Novinka se bude prodávat ve dvou různých provedeních. Milovníkům retro designu bude jistě imponovat především tradičnější vzhled, který kombinuje černé plasty se dřevem. Naopak moderněji vyhlíží druhé provedení, které kombinuje černé plasty s červenými prvky.

Jaké konkrétní hardwarové součástky se budou ukrývat uvnitř, zatím výrobce oficiálně neprozradil. Novinka by nicméně měla podle neoficiálních informací pracovat na procesoru od AMD. Díky němu by měla zvládnout pracovat s novými i starými hrami.

Také jako multimediální centrum

Vzhledem k tomu, že novinka vypadá velmi kompaktně, bude podobně jako konkurenční Nvidia Shield TV pracovat nejspíše pod operačním systémem Android. Ani to však výrobce zatím neprozradil.

Pokud se tak stane, bude Atari Box schopen pracovat u televizorů nejen jako herní systém, ale také jako multimediální centrum. Přesně to totiž zvládne také zmiňovaná konkurence od Nvidie.

Otazník visí také nad případnou pořizovací cenou. Podle dřívějších spekulací by se však měla pohybovat okolo 300 dolarů, tedy v přepočtu necelých 6500 Kč. K této cenovce si bude nutné v České republice patrně ještě připočítat náklady na dovoz a zároveň také daň. Ve výsledku tak případní zájemci mohou zaplatit klidně i deset tisíc korun.

Foto: archív výrobce

Atari Box

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám