Hlavní obsah

Atari se vrací na trh s konzolemi. Po více než 20 letech

Novinky, ort

Více než dvacet let uplynulo od chvíle, kdy společnost Atari uvedla na trh svůj poslední herní systém. Oživit zašlou slávu se tato legendární značka bude snažit v letošním roce, odhalila totiž novou televizní konzoli zvanou Atari Box.

Foto: archív výrobce

Atari Box

Článek

Atari Box se nesnaží sázet pouze na zvučné jméno, ale také na neokoukaný design. Výrobce se rozhodně nesnažil inspirovat u konkurence, zařízení navrhl od prvního do posledního šroubku sám.

Novinka se bude prodávat ve dvou různých provedeních. Milovníkům retro designu bude jistě imponovat především tradičnější vzhled, který kombinuje černé plasty se dřevem. Naopak moderněji vyhlíží druhé provedení, které kombinuje černé plasty s červenými prvky.

Foto: archív výrobce

Atari Box

Jaké konkrétní hardwarové součástky se budou ukrývat uvnitř, zatím výrobce neprozradil. Jisté je nicméně to, že Atari Box by měl zvládnout pracovat s novými i starými hrami.

Vzhledem k tomu, že novinka vypadá velmi kompaktně, bude pravděpodobně pracovat s nějakým mobilním čipsetem. Lze tedy předpokládat, že podobně jako konkurenční Nvidia Shield TV bude pracovat pod operačním systémem Android.

Foto: archív výrobce

Atari Box

Díky tomu by měla konzole u televizoru fungovat nejen jako herní systém, ale také jako multimediální centrum. Přesně to totiž zvládne také zmiňovaná konkurence od Nvidie. Výrobce však tyto funkce ještě oficiálně nepotvrdil.

Otazník visí také nad případnou pořizovací cenou, stejně jako nad přesným datem dostupnosti. S ohledem na načasování oznámení lze však očekávat, že se Atari Box objeví na pultech obchodů ještě před Vánocemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám