Hlavní obsah

Retro konzole NES mini se vrátí, kvůli obrovskému zájmu uživatelů

Novinky, lez

Společnost Nintendo v loňském roce zabodovala s novou televizní konzolí, která vrátila hráče 30 let do minulosti. Šlo totiž o retro předělávku slavné konzole NES. Zájem o ní byl tak obrovský, že na všechny zájemce se rozhodně nedostalo. Proto se japonský herní gigant rozhodl přístroj opět nabídnout k prodeji, stát by se tak mělo příští rok.

BEZ KOMENTÁŘE: Konzole Nintendo Classic Mini NESVideo: Nintendo

 
Článek

Konzole Classic Mini NES od společnosti Nintendo se ukázala loni před Vánocemi a k dostání byla sotva pár měsíců. I díky velmi příznivé ceně pohybující se okolo 1700 Kč ji totiž zákazníci bleskurychle rozebrali ze skladů. A protože šlo o limitovanou edici, na všechny se rozhodně nedostalo.

Japonský herní gigant se proto odhodlal k tak trochu netradičnímu kroku. Miniaturní konzoli opět uvede do prodeje, stát by se tak mělo v průběhu příštího léta. Žádné bližší detaily však výrobce neprozradil, v tuto chvíli tak není jasné ani to, zda se novinka bude prodávat stále za tak příznivou cenu.

Foto: archív výrobce

Nová konzole Nintendo Classic Mini NES

Oslava 30. výročí

Konzole Classic Mini NES byla původně oslavou 30letého výročí herního systému NES, které připadalo právě na loňský rok. Na první pohled se přístroj skutečně podobá hernímu systému NES. Jak už slůvko mini v názvu novinky napovídá, retro herní systém není tak velký jako původní verze. Jde o zmenšeninu.

Nová konzole byla značně přepracována, čehož si uživatelé všimnou hned při snaze o připojení. Novinka má totiž konektor HDMI, který před třiceti lety vůbec neexistoval. Konzoli Classic Mini NES tak půjde poměrně snadno připojit i k moderním televizorům. Nebudou k tomu přitom potřeba žádné obrazové redukce ani nic podobného.

Foto: archív výrobce

Nová konzole Nintendo Classic Mini NES

V balení případní zájemci naleznou kromě samotné konzole také jeden herní ovladač. Druhý půjde k systému přikoupit zvlášť. Připlatit si lidé budou muset také za napájecí adaptér. Ke konzoli totiž bude dodáván pouze USB kabel, nikoliv samotná nabíječka.

Kromě nízké ceny jsou hlavním lákadlem novinky zmiňované hry. K dispozici je celá řada legendárních titulů – Super Mario Bros., The Legend of Zelda, Metroid, Donkey Kong, PAC-MAN či Kirby’s Adventure. Seznam všech předinstalovaných her naleznete níže:

Foto: Profimedia.cz

Původní konzole NES, která si odbyla premiéru před 30 lety.

Hry, které bude obsahovat konzole Nintendo Classic Mini
Balloon Fight
BUBBLE BOBBLE
Castlevania
Castlevania II: Simon’s Quest
Donkey Kong
Donkey Kong Jr.
DOUBLE DRAGON II: THE REVENGE
Dr. Mario
Excitebike
FINAL FANTASY
Galaga
GHOSTS‘N GOBLINS
GRADIUS
Ice Climber
Kid Icarus
Kirby’s Adventure
Mario Bros.
MEGA MAN 2
Metroid
NINJA GAIDEN
PAC-MAN
Punch-Out!! Featuring Mr. Dream
StarTropics
SUPER C
Super Mario Bros.
Super Mario Bros. 2
Super Mario Bros. 3
Tecmo Bowl
The Legend of Zelda
Zelda II: The Adventure of Link

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám