Hlavní obsah

Windows 10 používá každý den přes 300 miliónů uživatelů

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než 300 miliónů lidí používá operační systém Windows 10 každý den. Tímto úspěchem se pochlubili zástupci Microsoftu s tím, že počet aktivních uživatelů desítek je ještě vyšší. Ti však nepoužívají operační systém od amerického softwarového gigantu každý den.

Foto: archív tvůrců

Operační systém Windows 10 (ilustrační foto)

Článek

„Bylo mnoho měsíců, kdy jsme hlásili, že máme přes 400 miliónů uživatelů, kteří používají Windows 10 aktivně každý měsíc. Nyní se můžeme pochlubit, že Windows 10 používá více než 300 miliónů lidí každý den,“ uvedl marketingový ředitel amerického softwarového gigantu Yusuf Mehdi.

Přes tři stovky miliónů uživatelů podle něj používají desítky po dobu alespoň tři a půl hodiny denně.

Žádný operační systém v historii Microsoftu tak úspěšný nebyl. „Za takový rozmach vděčíme korporacím. Právě mezi nimi byl systém Windows 10 přijat tak rychle, jak se to historicky žádné jiné platformě nepodařilo,“ podotkl Mehdi.

Před rokem, tedy loni v květnu, se americký softwarový gigant pochlubil, že desítky používá alespoň jednou měsíčně 300 miliónů lidí. Aktuálně je toto číslo vyšší než 400 miliónů, jak bylo uvedeno již výše.

Tak vysokému zájmu se desítky těší především proto, že je Microsoft nabízel majitelům starších verzí operačního systému jako aktualizaci zadarmo. Nárok na něj měli lidé, kteří vlastnili licenci posledních dvou generací Windows – konkrétně tedy sedmiček nebo Windows 8.1.

Nová vylepšení

Operační systém Windows 10 byl vydán již v polovině roku 2015, od té doby přidává americký počítačový gigant neustále nová vylepšení. Naposledy byl letos v dubnu vydán velký balík vylepšení zvaný Creators Update.

Foto: archív tvůrců

3D Malování

Ten přináší do desítek i zcela nové programy – například nové Malování 3D, ve kterém je možné vytvářet snadno trojrozměrné objekty, jednoduše měnit barvy, přidávat nálepky nebo měnit 2D objekty v trojrozměrná umělecká díla.

Pozornost byla v aktualizaci věnována také hráčům. Svá zápolení s protivníky mohou uživatelé snadno streamovat na internet. Jednoduše je možné vytvářet také turnaje, stačí k tomu pár kliknutí.

Více se o vylepšeních, která balík Creators Update přináší, dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám