Hlavní obsah

Mario, Zelda i Sonic. Nintendo sází na zvučná jména

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V březnu by se měla na pultech obchodů objevit nová televizní konzole Switch od společnosti Nintendo. Japonský herní gigant pro ni chystá celou řadu nových titulů, sází přitom na zvučná jména. Fanoušci se tak mohou těšit na hrdiny, jako je instalatér Mario, princezna Zelda či ježek Sonic.

Nintendo SwitchVideo: archív výrobce

 
Článek

Nové hry budou dostupné prakticky okamžitě, jak se na pultech obchodů objeví samotný Switch.

Zajímavých titulů by mělo být k dispozici hned několik, chystají je například studia Bethesda, Codemasters, Electronic Arts, Konami Digital Entertainment, SEGA Games, Take-Two Interactive Software či Ubisoft.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Už nyní je zřejmé, že Switch bude lákat v porovnání s aktuálně nabízenou generací televizních konzolí na příznivější cenovku. Zatímco většina modelů od přímých konkurentů – Microsoftu a Sony – se v minulosti nabízela za více než deset tisíc korun, pro tuzemský trh byla cena novinky stanovena na 7990 Kč.

Hry levnější nebudou

Samotné hry však levnější nebudou. Jednotlivé tituly by se měly nabízet za částky okolo 60 eur, tedy v přepočtu za 1600 Kč. To víceméně odpovídá cenám, jaké si tvůrci účtují za hry pro konkurenční PlayStation či Xbox.

Ještě před pár týdny se přitom spekulovalo o tom, že tituly pro Switch budou citelně levnější. A to i kvůli tomu, že novinka funguje zároveň jako konzole na cesty. Ceny her pro mobilní zařízení totiž bývají často řádově o několik stokorun levnější.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Aby Nintendo zaujalo skalní fanoušky, vytáhlo zbraně nejvyššího kalibru. Pro Switch bude nabízet tituly plné zvučných jmen. Na obrazovkách se tak bude opět prohánět ježek Sonic či princezna Zelda. Stejně tak se budou moci hráči převtělit do instalatéra Maria či Bombermana – robota pracujícího v podzemní továrně na výbušniny, který se rozhodl utéct na svobodu.

Trailery k nově představeným hrám pro televizní konzoli Switch si můžete prohlédnout níže:

Trailer ke hře Xenoblade Chronicles 2Video: archív tvůrců

Trailer ke hře The Legend of Zelda Breath of the WildVideo: archív tvůrců

Trailer ke hře Super Mario OdysseyVideo: archív tvůrců

Trailer ke hře Super Bomberman RVideo: archív tvůrců

Trailer ke hře Splatoon 2Video: archív tvůrců

Trailer ke hře Sonic ManiaVideo: archív tvůrců

Trailer ke hře Puyo Puyo TetrisVideo: archív tvůrců

Trailer ke hře Mario Kart 8 DeluxeVideo: archív tvůrců

Trailer ke hře Fire Emblem Warriors Video: archív tvůrců

Trailer ke hře ARMSVideo: archív tvůrců

Trailer ke hře 1-2 Switch Video: archív tvůrců

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Co umí Nintendo Switch?

Switch je v první řadě plnohodnotnou televizní konzolí. Ve chvíli, kdy zařízení vytáhnete z dodávané dokovací stanice, máte kapesní herní systém s vlastní obrazovkou. Nintendo tak odbourá nutnost pořizování dvou zařízení, na doma i na cesty bude stačit jen jedno.

Zařízení má na obou bocích odnímatelné bezdrátové ovladače, které nesou název Joy-Con. Hráč může použít Joy-Con ovladač v každé ruce, případně jeden půjčit kamarádovi, se kterým bude hrát. Přikoupit samozřejmě půjdou i další, aby mohlo na systému hrát více lidí najednou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám