Hlavní obsah

Konec čekání? Nová televizní konzole od Sony se ukáže už příští měsíc

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již několik měsíců kolují internetem spekulace o tom, kdy společnost Sony ukáže svůj nový PlayStation. Zástupci japonského elektronického gigantu zatím nic oficiálně nepotvrdili, podle zdrojů serverů Vice Gaming a Gameblog se však novinky dočkáme už příští měsíc.

Foto: archív výrobce

Aktuálně nabízená televizní konzole PlayStation 4

Článek

PlayStation se měl ukázat podle dřívějších zpráv už na největší světové herní konferenci E3, která se konala již tradičně v červenci v americkém Los Angeles.

Ještě před začátkem akce však přispěchal server Geek Sultd s informací, že premiéru si novinka odbude až později – na konci října na akci Paris Games Week. [celá zpráva]

Aktuálně však herní weby Vice Gaming a Gameblog přinesly nezávisle na sobě zprávy o tom, že hráči tak dlouho nebudou muset čekat. Televizní konzole od Sony by měla být odhalena daleko dříve – hned zkraje září. Konkrétně na akci v New Yorku, která se bude konat ve středu 7. září.

Vyšší výkon

Novinka je zatím známá pod označením PlayStation Neo. Její hlavní předností by mělo být navýšení výkonu. Použit sice bude ten samý procesor, jako v aktuálně prodávané čtyřce, ale bude pracovat na vyšší frekvenci.

Konkrétně tedy půjde o čip s architekturou Jaguar, jehož osm jader bude taktováno na 2,1 GHz. Jen pro připomenutí, současná generace PlayStation 4 pracuje při frekvenci 1,6 GHz. Výkon procesoru by měl být tedy 1,3krát vyšší.

Ještě většího zvýšení výkonu se dočká grafický čip, který bude již tradičně pocházet z dílen společnosti AMD. Grafické jádro však bude mít dvakrát více výpočetních bloků a místo taktu 800 MHz bude pracovat na 911 MHz. Podle uniklých dat by tak měl grafický výkon v konečném důsledku narůst 2,3krát.

BEZ KOMENTÁŘE: Virtuální headset PlayStation VRVideo: archív výrobce

Vyšší výkon bude využit nejen pro standard 4K, ale také pro virtuální realitu. Připomeňme, že Sony se chystá začít letos prodávat nový headset PlayStation VR. [celá zpráva]

Kromě chystaného PlayStationu Neo bychom se měli dočkat minimálně ještě jedné nové konzole. Na novém modelu totiž pracují také páni inženýři v Nintendu. Ten se však ukáže až příští rok. [celá zpráva]

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám