Hlavní obsah

Fanoušci si budou muset na nový PlayStation počkat, ukáže se až v říjnu

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V kuloárech se již nějakou dobu šeptá o tom, že společnost Sony pracuje na nové generaci své televizní konzole PlayStation. Původně se předpokládalo, že se fanoušci nového herního systému dočkají už příští měsíc. Podle serveru Geek Sultd si však budou muset počkat až na podzim.

Foto: archív výrobce

Aktuálně nabízená televizní konzole PlayStation 4

Článek

Nový PlayStation měl být podle dřívějších zpráv odhalen na největší světové herní konferenci E3, která se letos v červenci bude konat tradičně v americkém Los Angeles. A to od úterý 14. do čtvrtka 16. června.

Nejnovější informace však nasvědčují tomu, že vše bude jinak. „Sony oznámí nový PlayStation až na Paris Games Week, dočkáme se jej tedy až na konci října,“ prohlásil pro server Geek Sultd herní insider vystupující pod přezdívkou Shinobi.

Jde tedy patrně o vývojáře nějakého velkého herního studia, které již mělo možnost nový PlayStation testovat a které pro něj připravuje nové hry. Zdroj ale pochopitelně nechtěl být odhalen, s ohledem na možné oplétačky z vyzrazení citlivých informací.

Chystá se i nový Xbox

Zpráva o tom, že nová televizní konzole od Sony bude odhalena až o několik měsíců později, dávají vcelku smysl. Na E3 se totiž patrně dočkáme jiné velké premiéry – příchodu nového Xboxu One od společnosti Microsoft. [celá zpráva]

A tak by se v červnu muselo Sony dělit o slávu s konkurenční společností, zatímco v říjnu bude veškerá pozornost věnována patrně jen PlayStationu. Zástupci tohoto japonského elektronického gigantu však příchod nového herního systému zatím oficiálně nepotvrdili.

Podle serveru Kotaku by se však novinka měla jmenovat PlayStation 4.5. Některé zahraniční zdroje ji ale označují také jako PlayStation 4 Neo či PS4K. Písmenka PS mají být zkratkou slova PlayStation, označení 4K pak představuje hlavní vylepšení novinky.

Vyšší výkon díky nové grafice

Konzole by totiž měla dostat do vínku extrémně jemné zobrazení (4K), které bude čtyřikrát větší než aktuálně nabízený standard Full HD. Lze očekávat, že kvůli jemnému rozlišení citelně naroste také výkon televizní konzole.

Nový PlayStation by měl být vybaven osmijádrovým procesorem taktovaným na 1,8 GHz a 8 GB operační paměti, která bude pracovat na vyšší frekvenci než u stávajícího modelu. Hlavním vylepšením má být však použitá grafika. Údajně půjde o nové jádro AMD Polaris 10, o kterém Novinky informovaly již dříve. [celá zpráva]

Vyšší výkon bude využit nejen pro standard 4K, ale také pro virtuální realitu. Připomeňme, že Sony se chystá začít letos prodávat nový headset PlayStation VR. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Virtuální headset PlayStation VRVideo: archív výrobce

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám