Hlavní obsah

Pokémony mohou sbírat už i roboti

Novinky, mif

Nepříjemné problémy musí v posledních dnech řešit vývojářské studio Niantec, které stojí za populární hrou Pokémon Go. Jak se totiž ukázalo, v tomto titulu mohou hráči velmi jednoduše podvádět. Japonské příšerky totiž mohou sbírat pomocí robotů.

Foto: koláž Novinky.cz

Jedním z robotů, kteří slouží k podvádění ve hře Pokémon Go, je NecroBot.

Článek

Zapomeňte na humanoidního robota, který by chodil po městě a místo hráčů dychtivě lovil pokémony. Za slovem robot se v tomto významu skrývá program, který jednoduše udělá všechnu práci za hráče, aniž by se musel zvednout z gauče.

Jen v rychlosti připomeňme, jak Pokémon Go funguje. Hráči musí aktivně hledat pokémony ukryté různě po městě. Stačí spustit aplikaci v chytrém telefonu a podle mapy pak vyrazit na lov. Samotný odchyt pak probíhá prostřednictvím zabudované kamery v mobilu nebo tabletu. Přes displej mobilního zařízení totiž ve skutečném prostoru uživatelé virtuální příšerky vidí.

Hra tedy staví na principu tzv. rozšířené reality. Na displeji telefonu je schopna vykreslit virtuální předměty v reálném prostředí.

Pokémon Go v terénu Video: Novinky

Nic z výše uvedeného však v případě použití robotů či chcete-li botů neplatí. Robot se napojí na mapu a sbírá jednoho pokémona za druhým, i když se telefon neustále nachází na jednom místě. Software jednoduše zfalšuje data z GPS, aby to vypadalo, že hráč skutečně chodí po městě.

Podobných robotů existuje hned několik, asi největší popularitě se v poslední době těší NecroBot. Podle zkušeností hráčů na zahraničních diskuzních fórech je s tímto podvodným softwarem možné postoupit ve hře klidně i o deset levelů za pouhé dvě hodiny.

Na podobný výkon by přitom poctiví hráči potřebovali klidně i několik dní.

Tvůrci podvodníky neřeší. Zatím

V podobných on-line hrách, jakou je i Pokémon Go, tvůrci zpravidla hráče za podvádění postihují. Někdy tak přísně, že jim dokonce jejich herní účet zablokují nastálo. Vývojářské studio Niantec má však nyní plné ruce práce s funkčností a stabilitou serverů.

Popularita hry zkrátka překvapila i samotné tvůrce. Místo udělování tzv. banů podvádějícím hráčům se tak nyní soustředí na úplně jiné problémy. Lze nicméně předpokládat, že v dohledné době se vývojáři zaměří i na zmiňované roboty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám