Hlavní obsah

Nejzajímavější novinky herního světa

Novinky, mif, ryn
Los Angeles

V americkém Los Angeles se minulý týden konal největší herní veletrh E3. Na něj se sjela prakticky všechna velká herní studia, nechyběli však ani výrobci hardwaru a tisíce fanoušků dychtících po novinkách.

Foto: gen Design

Upoutávka na hru The Last Guardian

Článek

A letos jich bylo opravdu hodně. Přední herní giganti – Sony, Microsoft, Bethesda, Electronic Arts či Ubisoft – ukázali desítky her. Drtivá většina se jich ukáže ještě letos, vývojářská studia nicméně dávala hráčům ochutnat i novinky, které se objeví na pultech obchodů až v příštím roce.

Fanoušci se například mohou těšit na návrat legendární značky Quake, který má tentokrát podtitul Champions. Fanoušci umělých inteligencí, robotů a rychlé akce si přišli na své při oznámení příběhové kampaně do připravované hry Titanfall 2.

Poté přišly na řadu tradiční sportovní tituly, jako je FIFA 17, NHL 17 či Madden NFL 17. U nového dílu ze série FIFA je však jedna zásadní novinka. FIFA 17 bude nyní obsahovat kariéru, kde se hráč ujme pomalu stoupající hvězdy ve světě fotbalu a bude na něm, aby dostal fotbalistu na vrchol.

Nový Xbox

Velká pozornost byla tentokrát věnována i hardwaru. Microsoft totiž ukázal novou televizní konzoli Xbox One S – jde o vylepšenou verzi aktuálně nabízené jedničky.

Nové esko je bude lákat především na kompaktnější rozměry – je o 40 % menší, zároveň ale bude výkonnější. U starší jedničky si totiž tvůrci nechali část výkonu procesoru a grafické karty uzamčenou pouze pro potřeby operačního systému. Novinka však i tuto část zpřístupňuje, díky čemuž zvládá například přehrávání videí v rozlišení 4K.

Foto: archív výrobce

Xbox One S

Zvětšilo se také místo pro hry. Místo 1TB pevného disku je totiž nový herní systém vybaven až 2TB jednotkou.

To nejlepší si však Microsoft schovává až na příští rok. Odhalen by měl být totiž projekt Scorpio – nejvýkonnější televizní konzole na světě. Ta to nicméně nebude mít na pultech obchodů příliš jednoduché, protože společnosti Nintendo a Sony již chystají zdatné konkurenty.

Mafia III: mafiánská sága s českými kořeny

První díl Mafie si odbyl premiéru už v roce 2002. Tuzemští i zahraniční recenzenti od té doby tuto mafiánskou ságu označují za nejúspěšnější českou hru, po celém světě se prodalo několik miliónů kopií. A podle zveřejněné ukázky se podobného úspěchu dočká nejspíše i třetí dějství.

Upoutávka na hru Mafia IIIVideo: 2K Games

Děj se tentokrát odehrává na jihu Spojených států na přelomu 60. a 70. let, navazovat by tak měl na předchozí dva díly. Nová ukázka se soustředí hlavně na protagonistu Lincolna Claye, veterána z Vietnamu, který přijde o své nejbližší při válce mezi mafiánskými rodinkami.

Útok na jeho nejbližší včetně něho samotného však přežije a rozhodne se jít cestou pomsty. Z ukázky je patrné, že Lincoln ani jeho nepřátelé si vůbec nebudou brát servítky. Dojde tak na mučení při vyslýchání, lidé budou padat z mrakodrapů, bude se tvrdě boxovat v ringu a v akci se ocitnou i členové Ku-klux-klanu.

  • Platformy: PC, Xbox One, PlayStation 4
  • Kdy bude: říjen 2016

God of War: návrat bohobijce ve velkém stylu

God of War byl vždy o akci a patrně jinak tomu nebude ani v nejnovějším dějství, které by se mělo na pultech obchodů objevit koncem příštího roku. Nový díl se nehonosí žádným pořadovým číslem, protože tvůrci slibují úplně nový příběh, ve kterém hlavní roli bude hrát opět silák a bohobijec Kratos.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry God of War

Děj novinky se přesouvá z božského Olympu do Valhally. Ze zveřejněné ukázky je patrné, že na hlavním hrdinovi se podepsal zub času. Viditelně zestárl a má mohutný místy prošedivělý plnovous. Ikonické červené tetování přes velkou část těla však zůstalo.

Kratos se v ukázce věnuje svému synovi, po kterém chce, aby vykonal zkoušku dospělosti. Vyšle jej do volné přírody lovit divokou zvěř. Během nahánění však na dvojici zaútočí tajemná monstra společně s rohatým obrem. Bohobijec tak bude muset opět všem dokázat, že ještě nepatří do starého železa.

  • Platformy: PlayStation 4
  • Kdy bude: listopad 2017

The Last Guardian: nejočekávanější hra roku

Titul The Last Guardian je bez nadsázky nejočekávanější hrou roku. Aby také ne, když si na jeho vydání museli hráči počkat dlouhých devět let. Aby vývojáři hráče ještě více navnadili, nechávají si přesný děj titulu jen pro sebe.

Upoutávka na hru The Last GuardianVideo: gen Design

Z hratelné ukázky už ale víme, že ústřední postavu si zahraje malý potetovaný chlapec, který bude muset zdolávat všechny nástrahy tajemného světa. Na prozkoumávání ruin nicméně nebude sám. Skamarádí se totiž s opeřeným monstrem.

To sice může na první pohled vypadat hrůzostrašně, ve skutečnosti bude ale chlapce neustále bránit před nepřáteli i pastmi. Ve hře se totiž kromě obrněných rytířů budou muset hráči vypořádat také s různými nástrahami, jako jsou padající mosty či hroutící se věže.

  • Platformy: PlayStation 4
  • Kdy bude: říjen 2016

Watch Dogs 2: v kůži hackera

Rozporuplný titul Watch Dogs, ve kterém se hráči mohli převtělit do kůže hackera, se letos dočká druhého pokračování. První díl si srdce fanoušků příliš nezískal, což se nyní budou snažit tvůrci napravit. Druhé dějství se stěhuje z Chicaga do San Franciska, mění se i protagonista. Tím už není Aiden Pearce z prvního dílu, ale Marcus Holloway.

Upoutávka na hru Watch Dogs 2Video: Ubisoft

Mladý hacker, který je členem hackerské organizace DedSec, bude opět řádit na velkém virtuálním hřišti. Nabourat se totiž nyní půjde i do systému automobilů a řídit je tak na dálku. Dále získá do vínku dron, kterým si bude kontrolovat své okolí či doslova hackovat osoby, ke kterým se nemůže dostat po svých.

Kromě mozkových závitů při řešení zapeklitých situací budou muset hráči zapojit v tomto titulu také své hbité prsty. Podle hratelné ukázky totiž novinka slibuje hodně akčních scén, ve kterých se hacker Holloway ukáže také jako velmi schopný atlet a běžec v jedné osobě.

  • Platformy: PC, Xbox One, PlayStation 4
  • Kdy bude: listopad 2016

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám