Hlavní obsah

E3 2016: Z Ubisoftu se stává továrna na velké světy

Novinky, David Ryneš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herní veletrh E3, který se koná v americkém Los Angeles, je již v plném proudu a u samostatných konferencí nesměla chybět firma Ubisoft. Ta sice letos vynechává svůj klenot v podobě Assassins Creedu, ale dává druhou šanci hackerům v pokračování Watch Dogs.

Upoutávka na hru Watch Dogs 2Video: Ubisoft

 
Článek

Watch Dogs 2 se stěhuje z Chicaga do San Francisca a mění se i protagonista. Tím už není Aiden Pearce z prvního dílu, ale mladý Marcus Holloway. Mladý hacker, který je členem hackovací organizace DedSec, tak bude opět řádit na velkém virtuálním hřišti. Nabourat se totiž nyní půjde i do systému automobilů a řídit je tak na dálku.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Watch Dogs 2

Dále získá do vínku drona, kterým si bude kontrolovat své okolí či hackovat osoby, ke kterým se nemůže po svých dostat. Zda všechny změny zlepší značce reputaci po mdle přijatém prvním díle, zjistí hráči již brzo. Watch Dogs 2 vyjde už 15. listopadu pro osobní počítače a herní konzole Xbox One a PlayStation 4.

Fanoušky kooperativních akcí rozhodně potěšila delší ukázka z připravovaného Ghost Recon Wildlands, který byl oznámen minulý rok. Ten se bude odehrávat v Bolívii a hráči se v něm ujmou role členů speciální jednotky.

Upoutávka na hru Ghost Recon WildlandsVideo: Ubisoft

Úkol mají jednoduchý a tím je zneškodnit všechny drogové kumpány. K tomu jim poslouží rozsáhlý arzenál a široký výběr vozidel. Ghost Recon Wildlands vyjde příští rok, a to 7. března na osobní počítače a herní konzole Xbox One a PlayStation 4.

Pro odlehčení atmosféry se na konferenčním gauči objevili tvůrci (Matt Stone, Trey Parker) seriálu South Park, aby pohovořili o další hře, která navazuje na skvělý South Park: The Stick of Truth. Ten nebude tentokrát parodovat fantasy žánr, ale ten superhrdinský, a má podtitul The Fractured But Whole.

Upoutávka na hru South Park: The Fractured But WholeVideo: Ubisoft

Soubojový systém tak bude o něco akčnější a hra si bude brát na paškál jak vydavatele komiksů Marvel, tak samozřejmě i DC Comics. Nový South Park: The Fractured But Whole stihne ještě tento rok, a to 6. prosince. Vyjde jak na osobní počítače, tak i herní konzole Xbox One a PlayStation 4.

Na své si přišli fanoušci kooperativní akce The Division, kdy byla na konferenci k vidění ukázka z připravovaného přídavku Survival (Přežití, pozn. red.). Dále se ukázala také bojovka For Honor či Star Trek pro virtuální realitu.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry For Honor

Konec konferencí většinou patří těm větším překvapením. U Ubisoftu se hodně spekulovalo, zda se konečně objeví pokračování perfektního Beyond Good & Evil, ale bohužel se tak nestalo. Zakončení patřilo sportovní hře Steep, kde budou hráči sjíždět Mont Blanc na lyžích, snowboardu či přelétávat v létacím obleku zvaném wingsuit. Steep vyjde letošní zimu, a to opět na osobní počítače a herní konzole Xbox One a PlayStation 4.

Upoutávka na hru SteepVideo: Ubisoft

Konference Ubisoftu tak byla tou nejslabší a přes fakt, že firma letos slaví své třicáté výročí, tak nenabídla žádný titul, který by si zasloužil velký potlesk. Pouze však potvrdila to, že se firma začala zaměřovat hlavně na otevřené herní světy a hodlá v tom i nadále pokračovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám