Hlavní obsah

E3 2015: Sony předvedlo jednu z nejlepších konferencí a ukázalo, že mu jde hlavně o blaho hráčů

Novinky, ryn

Po nadšení, které vyvolala konference Ubisoftu jsme mysleli, že to nejlepší z videoherní výstavy E3 už máme za sebou, a to například díky Ghost Reconu či naprosto božsky vypadajícím For Honor. Jenže Sony mělo několik es v rukávu. A ne jen tak ledajakých.

Foto: Square Enix

Ukázka ze hry Final Fantasy VII Remake

Článek

Sony si nemohlo získat přízeň fanoušků ničím jiným, než oživením prokletého titulu The Last Guardian. Ten je ve vývoji již skoro osm let a veřejnost ho mohla poprvé vidět před pěti lety. Ambiciózního titulu od tvůrců legendárních her jako například ICO či Shadow of the Colossus se však Sony nechtělo vzdát, a tak po strastiplném vývoji ohlašuje, že vyjde příští rok pro konzoli PlayStation 4.

Upoutávka na hru The Last GuardianVideo: Team Ico

V hratelné ukázce si můžeme všimnout chlapečka, jenž má zvláštní pouto s obří opeřenou bestií, která mu pomáhá zdolávat nástrahy prostředí při útěku z tajemných ruin. Držíme tedy vývojářům z Team Ico palce, ať už jim to konečně vyjde.

Jako další na paškál přišla další exkluzivní hra pro konzoli, a to Horizon Zero Dawn od vývojářů z Guirella Games, kteří stojí za populární sérií Killzone. Ta nejenže ukazuje naprosto perfektní grafické zpracování, ale její zasazení je doslova bizarní. Po jakési apokalypse, kdy jsou zničena veškerá města na planetě, začíná lidstvo opět od nuly. Formuje se v jakési kmeny a v dříve moderním světě, který nyní pohltila příroda, bojuje na život a na smrt proti naprosto dokonale vypadajícím, robotím zvířatům či dinosaurům.

Upoutávka na hru Horizon Zero DawnVideo: Guirella Games

V titulu se hráč ocitá v roli tajemné divoženy s jakýmsi moderním lukem a oštěpem. Ta loví divou robozvěř a následně čelí něčemu, čemu by se dalo říkat robotický Tyranosaurus Rex. Z ukázky lze vidět, že vývojáři potřebovali změnu od série Killzone jako sůl, a zde se pořádně, kreativně vyřádili. Horizon vyjde někdy během příštího roku.

Po Horioznu přichází zástupce ze studia IO Interactive a představuje nový díl ze série o nemilosrdném zabijákovi Agentu 47 - Hitman. S ním publiku ukazuje kvalitně provedený, renderovaný filmeček. Po něm přichází další ukázka z bojovky Street Fighter 5 a následně se na pódiu objevuje Sean Murray ze studia Hello Games, aby předvedl hratelnou ukázku z hodně očekávané vesmírné akce No Man's Sky.

Upoutávka na hru HitmanVideo: IO Interactive

Dále se vývojáři věnují další kreativní hříčce ze studia Media Molecule zvané Dreams, ve které budou hráči nejdříve tvořit předměty jak z modelíny a poté jim vdechovat život. Tyto “sny” budou sdílet spolu s ostatními hráči. Jakmile skončí prezentace Dreams, dostává se na řadu titul s líbivou stylizací a sympatickou ústřední dvojicí - Firewatch. V něm se hráči zhostí role zaměstnance hlídky v jakémsi kaňonu, kterého navádí žena z ústředny pomocí vysílačky. Ten zjišťuje, že v okolí nejsou pouze divocí puberťáci, ale také něco více tajemného.

Upoutávka na hru DreamsVideo: Media Molecule

Nyní se na pódiu objevuje Adam Boyes, který zajišťuje komunikaci mezi menšími studii a gigantem Sony. Ten představuje nový datadisk pro úspěšnou hru Destiny s názvem The Taken King, jež vyjde 15. září, a spolu s ní opět exkluzivní obsah pouze pro majitele konzole PlayStation.

Upoutávka na hru Destiny – The Fallen KingVideo: Bungie

Poté však přichází ta obrovská bomba, která následně rozproudila krev snad všem hráčům po celém světě: a to oznámení remaku k sedmému dílu Final Fantasy. Ten se objevil před osmnácti lety na prvním PlayStationu a Sony dávalo naději na remake fanouškům už od uvedení třetího PlayStationu, při demonstraci technického dema právě úvodní sekvencí ze sedmého Final Fantasy.

Upoutávka na hru Final Fantasy VII - RemakeVideo: Square Enix

Skvělé zprávy však nekončí a Sony začíná propagovat projekt, který se během chvilky objeví na serveru Kickstarter, na kterém mohou lidé spolufinancovat například i hry. Ano, ten projekt je doopravdy třetí pokračování dnes již kultovní značky Shenmue. Ta je tak populární, že během pár hodin už má vybrány proklamované dva milióny dolarů, tedy necelých padesát miliónů korun. Shenmue vyjde pro osobní počítače a konzoli PlayStation 4, ale datum vydání se neví.

Dále se Sony chvilku věnuje svému řešení virtuální reality s názvem Morpheus a ukazuje pouze kratičké, nicneříkající video, kde rodinka hraje hru z broučího prostředí. Následně představuje v rychlosti svou službu PlayStation Vue, která bude zajišťovat přední televizní stanice ve Spojených státech do jedné služby.

Poté se vracíme opět zpět k hrám a ukazuje se nová pasáž z připravovaného Call of Duty: Black Ops 3 či opět další ukázka z očekávaného Star Wars: Battlefront. Konference končí naprosto bombastickou ukázkou z čtvrtého dílu Uncharted s podtitulem A Thief’s End, kde hlavní hrdina Nathan Drake spolu s parťákem Sullivanem utíká před obrněným vozidlem se střílnou na střeše.

Upoutávka na hru Uncharted – The Thief´s EndVideo: Naughty Dog

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám