Hlavní obsah

E3 2015: Bethesda ukázkově vykopla a ukázala návrat Dooma či čtvrtého Fallouta

Novinky, ryn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnes ve 4.00 společnost Bethesda oficiálně zahájila největší videoherní výstavu E3 svou konferencí. Konečně ukázala více záběrů jak z nového dílu legendární střílečky Doom, tak i ze čtvrtého pokračování slavné série Fallout.

Upoutávka na hru DoomVideo: iD Software

 
Článek

Bethesda nemohla samozřejmě odstartovat konferenci jinak než s ukázáním hratelného dema z pokračování legendární střílečky Doom, která naposled vyšla před deseti lety. V novém Doomu se hráč zhostí opět role mariňáka, který se ocitá na Marsu, jenž je plný démonů. Vracejí se tak klasičtí Impové, Revenanti ověšený raketomety či Hell Knighti. Určitě nesmíme zapomenout zmínit návrat ikonických zbraní. Mariňák bude opět disponovat dvouhlavňovou brokovnicí, pulzní puškou či motorovou pilou a ano, vrací se i BFG na ničení těch nejodpornějších potvor, které na hráče peklo vyvrhne.

Zároveň bude opět velkou roli hrát i režim pro více hráčů, který díky oznámenému editoru map – SnapMap zajistí hromadu obsahu, ať už pro milovníky kooperace, či klasického vyvražďování v arénách. Takže všichni hráči nechť se připoutají, protože IDDQD se vrací! Doom by měl vyjít na jaře příštího roku na osobní počítače a herní konzole PlayStation 4 a Xbox One.

Foto: iD Software

Ukázka ze hry Doom

Dále se na pódiu objevil Harvey Specter a Rafael Colantonio ze studia Arkane Studios, aby odkryli pokračování vřele přijatého titulu Dishonored. Ve druhém díle se hráči zhostí jak role slavného Corva Attana, tak mají možnost hrát i za dospívající Emily Kaldwinovou, kterou v prvním díle Corvo chránil při rozkrývání vraždy její matky. Vývojáři na pódiu potvrdili, že každá z hratelných postav bude mít jiné schopnosti a styl hraní. Nicméně se však nic nemění oproti prvnímu dílu, takže hráči můžou projít hru, aniž by kohokoliv napřímo zabili. Dishonored 2 by mělo také vyjít na jaře příštího roku na osobní počítače a herní konzole PlayStation 4 a Xbox One.

Upoutávka na hru Dishonored 2Video: Arkane Studios

Jestli byla u nového Doomu očekávání vysoká, tak u čtvrtého Falloutu jakbysmet. Sám Todd Howard oznámil na pódiu mnoho novinek včetně konkrétního data vydání. Podle jeho slov ušel čtvrtý díl kus cesty od toho třetího. Hráč bude mít obrovské možnosti, které se týkají tvorby zbraní či přizpůsobení brnění Power armor.

Upoutávka na hru Fallout 4Video: Bethesda Softworks

Mimo to si bude zařizovat také svou osadu, kterou při jejím růstu budou zalidňovat lidé z okolí. Osad může mít více, a tak má také možnost cestovat s karavanou brahmín mezi nimi. Hlavní postava, kterou může být jak muž či žena, je konečně nadabována a nový díl tak obsahuje dynamické rozhovory. Hráč navíc bude mít psího společníka v podobě německého ovčáka. Ten může například prozkoumat okolí, donést předmět z místa, kam se hráč nemůže dostat, či upozornit na nebezpečí.

Upoutávka na hru Fallout 4Video: Bethesda Softworks

Během povídání a ukazování čtvrtého Falloutu také Todd oznámil, že ihned po konferenci se v obchodě pro aplikace na iOS zařízení objeví hra Fallout Shelter. Tam si hráč může vytvořit svůj „Vault“ (protiatomový úkryt) a zahrát si na tzv. Overseera (vedoucího úkrytu). Fallout 4 vyjde 10. listopadu pro osobní počítače a herní konzole PlayStation 4 a Xbox One.

Foto: David Ryneš, Novinky

Ukázka z aplikace Fallout Shelter

Dále se samozřejmě objevila multiplayerová akce Battlecry, nový obsah do Elder Scrolls Online či kartičková odnož Elder Scrolls Legends. Na to, že se jednalo o vůbec první E3 konferenci společnosti Bethesda, tak jsme velice příjemně překvapeni. Show probíhala v dobré atmosféře divadla Dolby Theatre.

Reklama

Výběr článků

Načítám