Hlavní obsah

Xbox One se chystá do Česka, prodeje začnou za týden

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příští týden v pátek se v České republice začne oficiálně prodávat nová televizní konzole Xbox One od společnosti Microsoft. Zájemci mohou vybírat ze dvou verzí, levnější bez pohybového senzoru Kinect vyjde bez koruny na 11 000 Kč, varianta s Kinectem pak na 14 000 Kč.

Televizní konzole Xbox OneVideo: Microsoft

 
Článek

„S radostí můžeme potvrdit, že Xbox One bude dostupný v České republice od 5. 9. 2014 za odhadovanou maloobchodní cenu začínající už na 10 999 Kč,“ uvedla Michala Králová, která má v české pobočce Microsoftu Xbox na starosti.

Microsoft Xbox One se snaží zbavit nálepky ryze herní konzole a v domácnosti dovede nahradit více zařízení najednou. Microsoft chce díky tomu oslovit širší spektrum zákazníků. U televizoru může Xbox One sloužit také jako multimediální centrum, které částečně nahradí i některé funkce počítačů a tabletů.

Foto: Microsoft

Xbox One s novým Kinectem

Kromě hraní her je tak s novinkou možné streamovat filmy, brouzdat po internetu, ale klidně i telefonovat prostřednictvím bezplatné aplikace Skype. Vše je navíc možné ovládat jednoduše prostřednictvím hlasových povelů.

Základem novinky je osmijádrový procesor, který má k dispozici 8 GB operační paměti. Pevný disk má kapacitu 500 GB, další půjde připojit prostřednictvím USB portu. Nechybí ani Blu-ray mechanika, která kromě her dokáže přehrávat i filmy ve vysokém rozlišení, či bezdrátový wi-fi adaptér k připojení na internet.

Nová není jenom samotná televizní konzole, ale také pohybový senzor Kinect. Ten bude Microsoft dodávat přímo s Xboxem One, protože bez něj by celý systém nedokázal využívat některé funkce. Podle tvůrců je druhá generace kinectu daleko citlivější a přesnější než předchůdce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám