Hlavní obsah

Sacred 3 láká milovníky RPG, očekávání však nenaplňuje

Novinky, ryn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je tomu zhruba půlrok, co vydavatel Deep Silver oznámil třetí pokračování slavné série Sacred. Fanoušci série i žánru se s přibližujícím vydáním těšili víc a víc. Měli na co?

Upoutávka na hru Sacred 3Video: Deep Silver

 
Článek

Sacred je známá série, ve které hráči trávili s přehledem desítky hodin. Nebyla dokonalá, ale přes herní sucho na poli izometrických akčních RPG her, které v té době panovalo, si užívala popularity a získala si srdce nejednoho hráče.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Sacred 3

Příběh hry je jednoduchý. Tzv. Serafímové – strážci Srdce Ancarie – musí opět obnovit svůj závazek k udržování klidu a míru, jelikož se Lord Zane rozhodl, že otevře bránu do podsvětí a poté za pomoci démonů získá tolik střežené Srdce Ancarie.

Tolik k celkovému příběhu. Mise jsou lineární a už se nejedná o otevřený svět, jako tomu bylo u předchozích dílů. Ve hře se tudíž nenachází ani hlubší úkoly a stylem hraní se tento titul podobá spíš nějaké koridorové aréně, do které hráč vlítne se svým hrdinou, zničí vše, co se objeví na obrazovce, a úzkým koridorem opět projde do další arény. Na konci na hráče čeká vždy nějaký větší a silnější protivník.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Sacred 3

Herní mechaniky jsou osekané až na kost. Hráč si nezvyšuje úroveň pomocí zkušeností, ale pouze pomocí zlata, které sbírá během soubojů s monstry, nebo ničením některých předmětů v prostředí.

Vývojáři dokonce odstranili ze hry sbírání předmětů, které by vylepšovaly atributy hráčova hrdiny. Zlato ve hře figuruje i jako peněžní měna, která slouží k nákupu bombiček, lahviček pro ozdravení atd.

Přitom svět Ancarie je zpracován hezky. Zpracování patří k jednomu z mála plusů nového pokračování. Barevná paleta kouzlí hezkou fantasy atmosféru, a souboje, leč jsou po delší době stereotypní, vypadají impozantně. Další kladný bod si hra zaslouží alespoň za kooperační mód, který lze hrát buď ve dvou hráčích u jednoho zařízení, nebo až ve čtyřech v on-line režimu.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Sacred 3

Vývojáři tím vším pravděpodobně zařízli celou značku, protože po takovém zjednodušení budou hráči k sérii přistupovat skepticky a s nedůvěrou. Kdyby se titul nehonosil onou trojkou v názvu, ale naznačoval by odbočku od série, tak by se na třetí pokračování dalo dívat jinak. Takhle se dá i na poli akčních RPG mlátiček s přehledem najít mnohem lepší, zábavnější a komplexnější alternativa, jako je třeba Diablo 3.

Titul vychází pro osobní počítače a televizní konzole Xbox 360 i PlayStation 3.

HODNOCENÍ: 4/10

Reklama

Výběr článků

Načítám