Hlavní obsah

Infamous: Second Son nabídne úchvatnou grafiku a poutavý děj

Novinky, ryn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jmenuje se Delsin, Delsin Rowe a je to rebel. Řeč je o hlavním protagonistovi nového pokračování herní ságy s názvem Infamous: Second Son. Novinka vychází výhradně ve verzi pro televizní konzole PlayStation 4.

BEZ KOMENTÁŘE: Upoutávka na hru Infamous: Second SonVideo: Sony

 
Článek

Delsin je darebák, který bojuje proti systému, a protože jeho bratr je šerif v malém městečku, tak i s ním moc dobře nevychází. Po havárii, kdy utečou vězni se superschopnostmi pořádkové jednotce D.U.P., Delsin objeví, že má schopnost absorbovat tyto síly z jedinců a následně je používat.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Infamous: Second Son

Situace se po chvíli vyhrotí a Delsin se po prvotním cíli zbavit se nově nabyté schopnosti rozhodne vyléčit jedince napadené šéfkou pořádkové jednotky tím, že si vezme její schopnost, a zvrátí tak stav nemocných lidí, a tím je zachrání před úmrtím.

Delsin se spolu s bratrem Reggiem vydává do Seattlu hledat šéfku D.U.P., ale tam zjišťuje, že celé město je ovládáno strachem z této jednotky. Protože to je rebel, který má problém s autoritami, tak se Delsin rozhodne osvobodit město od tyranů. Kromě osvobození města má hráč možnost vylepšit si své schopnosti.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Infamous: Second Son

Hratelnost je proti předchozí verzi svižnější a ovládání se nezdá tak krkolomné. Vše je intuitivní a naplno využívá prvků nového DualShocku. Hráč je tak nucen používat dotykovou plošku na ovladači nebo při sprejování na stěny jím otočit do vertikální polohy a následně pohybem do stran sprejovat na vybraná místa. Ve hře se nachází systém karmy, který reaguje na hráčovy činy. Ty pak ovlivňují jak samotný příběh, tak i chování normálních občanů kolem sebe.

Delsin v příběhu získává postupně nové schopnosti, ale nejefektivnější jsou hned první dvě – kouřová a neonová. Hráč tak využívá například ventilací, skrz které může procházet jako kouř. Schopnosti lze vylepšovat mimo jiné sbíráním krystalů z budov pořádkových jednotek nebo ničením místy poletujících dronů.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Infamous: Second Son

Titul je jedním slovem nádherný. Využívá potenciálu konzole nové generace a ukazuje tak budoucnost zpracování ostatních velkých titulů. Detailní textury, perfektní nasnímání pohybů, impozantní zpracování efektů, a hlavně skvělý model nasvícení včetně zpracování obličejů hlavních protagonistů tak ukazují krok, kterým nové konzole míří do další generace. Soundtrack podtrhuje rebelskou atmosféru a je povedený stejně jako namluvení postav ve hře.

Infamous: Second Son vyvrátil po různorodém přijetí prvních titulů pro PlayStation 4 vyhořelost mainstreamových studií a servíruje zábavnou akci v městském prostředí se zpracováním na vysoké úrovni a zábavnými prvky.

HODNOCENÍ: 9/10

Reklama

Výběr článků

Načítám