Hlavní obsah

Češi hru ještě ani nedokončili. Fanoušci jim přesto poslali přes 36 miliónů korun

Novinky, Sebastyan Armero

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České herní studio Warhorse Studios, v čele se známým Danielem Vávrou, který se podílel na vývoji populární Mafie, obdrželo od fanoušků 1,1 miliónu liber (36,8 miliónu korun). Peníze vybrané prostřednictvím serveru Kickstarter pomohou tvůrcům dokončit titul Kingdom Come: Deliverance.

Trailer ke hře Kingdom Come - DeliveranceVideo: Warhorse Studios

 
Článek

Děj hry se odehrává v 15. století ve středověké Evropě, kdy se schyluje k husitským válkám. Hlavní postavou je syn kováře, který o všechno přišel ve válce. Jeho cílem je zachránit krále, kterého unesl jeho vlastní bratr, a zastavit tak krveprolití.

Hra má podle dostupných ukázek nádherný, rozsáhlý svět se skutečnými lokacemi, zajímavými úkoly a pokročilým soubojovým systémem, který vyniká svou snadnou ovladatelností a přitom nabízí realistický pohled na středověké bojové techniky.

Foto: archív tvůrců

Digitálně rekonstruovaný hrad v Ratajích nad Sázavou, kde se titul odehrává.

Naopak klasické pilíře žánru RPG, jako jsou draci a magie, tento titul nenabídne. Právě to je ale možná i jeden z důvodů, proč slaví mezi fanoušky takový úspěch. Na serveru Kickstarter jej finančně podpořilo přes 35 tisíc lidí.

Hlavní hrdina bude ovládat bojovníka s pohledem z první osoby – může bojovat ve velkolepých bitvách, vyšetřovat vraždy, plenit i podplácet. Zároveň bude moci vyrábět vlastní zbraně nebo míchat lektvary.

Foto: archív tvůrců

Takhle vypadají v titulu jeskyně a kobky.

Finální verze hry Kingdom Come: Deliverance by měla vyjít až na konci příštího roku. Počítá se s verzemi pro PC, Mac, Linux i herní konzole PlayStation 4 a Xbox One.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám