Hlavní obsah

Poptávka po konzolích Nintendo Wii U vázne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Provozní zisk japonského výrobce videoher Nintendo ve třetím finančním čtvrtletí meziročně klesl o sedm procent na 21,7 miliardy jenů (4,2 miliardy Kč). Firma uvedla, že se potýká se slabým prodejem herních konzolí Wii U.

Foto: Nintendo

Nintendo Wii U

Článek

V tříměsíčním období, které skončilo v prosinci, tržby spadly o 11,5 procenta na 302,6 miliardy jenů. Firma už dříve prudce snížila odhad celoročního prodeje konzolí Wii U na pouhých 2,8 miliónu z dříve předpokládaných devíti miliónů.

Za první tři finanční čtvrtletí prodej klesl na 2,4 miliónu ze tří miliónů před rokem. K poklesu poptávky po herních konzolích podle agentury AP přispívá zejména rostoucí popularita chytrých telefonů a počítačových tabletů.

Konkurenční herní giganti jsou na tom nicméně o poznání lépe. Loni uvedené televizní konzole Xbox One od Microsoftu a Sony PlayStation 4 totiž trhají prodejní rekordy. [celá zpráva]

Samotná konzole Wii U se vzhledem příliš neliší od svého předchůdce, malá bílá krabička se jednoduše připojí k televizoru. Největšího vylepšení se dočkal bezdrátový ovladač, který se nazývá Wii U GamePad.

Ten je totiž vybaven vlastním dotykovým displejem, který je používán i při hraní na televizi. Zároveň ale u některých her může být využit nezávisle na TV obrazovce, například na cestách. Ovladač je vybaven vestavěnou kamerou, mikrofonem i stylusem (speciálním perem) pro přesnější ovládání dotykové plochy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám