Hlavní obsah

Herní legendu si koupilo sto miliónů lidí, teď ji Nintendo pohřbívá

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Nintendo tento týden oznámila, že ukončuje produkci herního systému Wii – jedné z nejpopulárnějších televizních konzolí v historii. Tu si od svého uvedení na trh v roce 2006 koupilo přes sto miliónů lidí. V obchodech se nyní budou již pouze doprodávat skladové zásoby.

Článek

Nintendo se u konzole Wii vydalo jinou cestou než ostatní výrobci. Nesnažilo se u herních titulů nabídnout co nejbrilantnější grafiku a propracovaný děj. Naopak hry jsou velice jednoduché a mají v některých případech až primitivní grafiku.

Výrobce vsadil na aktivní zapojení lidí do hry. Člověk ovládá hru reálnými pohyby, jež by v daných situacích dělal. Pokud chce tedy odpálit ve hře míček v tenisovém turnaji, musí se opravdu rozpřáhnout s ovladačem v ruce, jako by skutečně stál na kurtu. Slouží k tomu speciálně ovladače, které hráč drží v ruce.

Foto: archív výrobce

Podložka Wii Fit slouží k hraní i posilování.

Ke konzoli je nabízena i celá řada zajímavých doplňků jako například speciální cvičební podložka Wii Fit. S ní můžete u televize posilovat podle instrukcí virtuálního trenéra na obrazovce. Ve hrách pak dokáže simulovat snowboard, lyže či skateboard.

Uspět na trhu se Nintendo snaží od konce loňského roku s novým modelem Wii U. Samotná konzole se vzhledem příliš neliší od svého předchůdce, malá bílá krabička se jednoduše připojí k televizoru. Největšího vylepšení se dočkal bezdrátový ovladač, který se nazývá Wii U GamePad.

Foto: Nintendo

Nintendo Wii U

Ten je totiž vybaven vlastním dotykovým displejem, který je používán i při hraní na televizi. Zároveň ale u některých her může být využit nezávisle na TV obrazovce, například na cestách. Ovladač je vybaven vestavěnou kamerou, mikrofonem i stylusem (speciálním perem) pro přesnější ovládání dotykové plochy.

Wii U to ale nebude mít na trhu vůbec jednoduché. Příchod televizních konzolí nové generace totiž v nadcházejících měsících chystají také konkurenční společnosti Sony a Microsoft. I proto na konci letních prázdnin vedení společnosti Nintendo rozhodlo, že nová televizní konzole citelně zlevní. [celá zpráva]

Foto: Microsoft

Xbox One s novým Kinectem

Foto: archív výrobce

PlayStation 4

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám