Hlavní obsah

Ouya spustila předobjednávky televizní konzole za 2000 korun

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Ouya spustila předobjednávky dlouho připravované televizní konzole, na pultech obchodů by se novinka měla objevit v červnu. Největším lákadlem je jistě cena – za 2000 Kč totiž žádné jiné podobné zařízení nekoupíte. Upozornil na to server Tech2.

Foto: Ouya.tv

Předobjednávat konzoli je možné na stránkách výrobce.

Článek

Minimální ceny se podařilo dosáhnout využitím platformy Nvidia Tegra 3, která se často používá u tabletů s operačním systémem Android. Jejím základem je čtyřjádrový procesor s 12jádrovým grafickým čipem.

Konzole bude mít k dispozici 1 GB operační paměti a 8GB úložný prostor. Připojit ji bude možné k internetu přes WiFi a k televizoru prostřednictvím rozhraní HDMI. Podporováno přitom bude i vysoké rozlišení.

Herní konzole OuyaVideo: archív výrobce

Kvůli zachování co nejnižší ceny je konzole dodávána pouze s jedním ovladačem. Druhý je možné dokoupit za necelých tisíc korun.

Pořídit konzoli Ouya mohli lidé už v polovině loňského roku prostřednictvím serveru KickStarter, když tvůrci celou výrobu rozjížděli. Lákavé ceně tehdy neodolalo na 50 000 lidí, díky čemuž projekt získal do začátku přes 160 miliónů korun. [celá zpráva]

Předobjednávat konzoli je možné přímo na webových stránkách výrobce ouya.tv.

Foto: kickstarter.com

Herní konzole Ouya

Reklama

Výběr článků

Načítám