Hlavní obsah

Prodej videoher klesá, čeká se na novou konzoli

Tržby z prodeje videoher ve Spojených státech se již deset měsíců za sebou snižují, v září se propadly téměř o čtvrtinu. Vyplývá to z údajů výzkumné společnosti NPD Group. Hráči čekají na novou herní konzoli Wii U, kterou příští měsíc uvede na trh japonská společnost Nintendo. Společně s ní se objeví také více než dvě desítky nových herních titulů.

BEZ KOMENTÁŘE: Herní konzole Wii U nabídne 23 nových her

 
Článek

Tržby v září klesly o 24 procent na 848 miliónů dolarů (zhruba 16 miliard Kč) z 1,11 miliardy dolarů před rokem. Údaje zahrnují prodej hardwaru, softwaru i různých doplňků pro videohry.

Nejprodávanějším herním titulem v USA se minulý měsíc stal simulátor amerického fotbalu Madden NFL 13. Druhé místo obsadila akční hra Borderlands 2. Na třetí příčce se umístil simulátor kopané FIFA Soccer 13, napsala agentura AP.

Foto: Nintendo

Ovladač konzole Wii U

Větší model Wii U s kapacitou 32 gigabytů bude stát 31 500 JPY (7700 Kč). Firma spustí prodej nástupce předchozí konzole Wii v době hlavní předvánoční nákupní sezóny a bude se snažit přetáhnout hráče konkurenčním přístrojům od Microsoftu a Sony. Wii U je první novou konzolí firmy za šest let.

Wii U má dotykovou obrazovku a nabídne také vlastní sociální síť Miiverse. Poprvé po 16 letech bude mít i vlastní hru se známou postavičkou Super Maria, napsala agentura Reuters.

Konkurence sází na nízkou cenu

Wii U to ale nebude mít na trhu vůbec jednoduché. Už na začátku příštího roku by se totiž měla objevit revoluční konzole Ouya. Jejím hlavním lákadlem bude především nízká cena, prodávat by se měla za pouhé dva tisíce korun.

Herní konzole OuyaVideo: archív výrobce

Minimální ceny se podařilo dosáhnout využitím platformy Nvidia Tegra 3, která se často používá u tabletů s operačním systémem Android. Jejím základem je čtyřjádrový procesor s 12jádrovým grafickým čipem.

Konzole bude mít k dispozici 1 GB operační paměti a 8GB úložný prostor. Připojit ji bude možné k internetu přes WiFi a k televizoru prostřednictvím rozhraní HDMI. Podporováno přitom bude i vysoké rozlišení. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám