Hlavní obsah

Nejmenší herní počítač na světě si poradí i s náročnými 3D hrami

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Dell odhalila sestavu Alienware X51, která je podle výrobce tím nejmenším herním PC na světě. Proti klasickým stolním počítačům je novinka menší téměř o polovinu. Přesto si dovede poradit i s náročnými moderními hrami ve 3D.

Foto: Dell

Alienware X51

Článek

Dell Alienware X51 má rozměry 343 x 95 x 318 mm a hmotnost 5,49 kg. I přes kompaktní rozměry v sobě ale novinka ukrývá poměrně výkonný hardware. V nejvyšší konfiguraci disponuje sestava čtyřjádrovým procesorem Intel Core i7-2600 s frekvencí 3,4 GHz.

K dispozici ale budou také dvě levnější konfigurace s procesory Core i3-2120 s frekvencí 3,3 Ghz a Core i5-2320, který je taktován na 3,0 Ghz. Díky dvěma slotům bude možné sestavu vybavit až 8 GB operační paměti typu DDR3.

Foto: Dell

Alienware X51

Kromě typu procesoru a kapacity operační paměti bude o ceně miniaturní herní sestavy rozhodovat také typ grafické karty. V základu bude k dispozici dedikovaná karta nVidia GeForce GT 545 s vlastní 1GB pamětí. Pro náročnější uživatele je pak připraven výkonnější model GeForce GTX 555.

Novinka nebude podle aktuálních informací k dispozici s moderní SSD jednotkou, ale výhradně s tradičním pevným diskem. Ten bude dosahovat kapacity až 1000 GB a rychlosti 7200 otáček za minutu. Samozřejmostí je přítomnost DVD vypalovačky.

Foto: Dell

Alienware X51

Ve výbavě sestavy nebude chybět ani 7,1kanálová zvuková karta, bezdrátový Wi-Fi adaptér standardu n, osm USB portů či HDMI výstup. Dodávána bude s operačním systémem Windows 7 Home Premium.

Jaká bude přesná cena sestavy Alienware X51 od společnosti Dell zatím není známo. Na trhu by se nicméně měla objevit už v průběhu března.

Foto: Dell

Alienware X51

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám